Alla Beccaccia


Michelin preporuka
Gault&Millau Hrvatska

Mediteranska
Jadranka Radolović, Željko Omelić
Cjenovni rang:

Volite li Istru i njene živopisne eno i gastro priče, istoga ćete se trena zaljubiti u malu i slatku konobu koja je svoje ime dobila po talijanskome nazivu za pticu šljuku. Prekrasna domaćica koja stalno skakuće oko centralnog doživljaja Beccaccie, ogromnog toplog kamina, saslušat će sve vaše želje i preporučiti neki od brojnih lokalnih specijaliteta koji griju svaku dušu.

Konoba izvana djeluje umirujuće i nekako maleno pored starog pansiona u obiteljskom vlasništvu, a iznutra još ljepše, bez pretjerivanja, starinski ogrnuto modernim, dok je kamin ponavljamo - ogroman, produljen, poput dimljenih orgulja. Za stol za početak hladnoga dana stiže pravi istarski lijek – maneštra i jota.

Juhice i variva od graha s različitim dodacima najjača su karta ovoga mjesta, sa svojom gustom strukturom, kiselim kupusom, hrskavim kukuruzom i mekim vlaknastim komadićima mesa. Za početak, ako ne želite uživati u domaćim sirevima, pršutima i kobasicama kao hladnim predjelima, tu su još i juhe od divljači te obične juhe.

„Alla Beccaccia“ je više mesno nego riblje orijentiran restoran, iako ima za svakog ponešto. Talijanski su fokusirani, koriste sve što raste unaokolo, drže se starih provjerenih recepata, a prate i novosti i trendove. Zatvoreni su u studenom, dok od gostiju prevladavaju Austrijanci, Nijemci, te naši ljudi. Na meniju se divimo jelima od veprovine te prepelica, fritajama sa sezonskim povrćem ili domaćim kobasicama, tu je i peka (čripnja), divljač, tjestenina s vrganjima ... Uglavnom, samo domaće, uz desetak vrsta istarskih vina, u ovoj se istarskoj konobi nalaze i stvaraju prijateljstva.

Ovdje smo jeli najboljeg vepra ikada u kombinaciji s na roštilju pečenom palentom. Mirodije, miris šume, čisti "soul food" za najtopliju preporuku. Za sljedeći put ostavljamo ombolo i koljenicu pod čripnjom te se zakopavamo tortom "della nonna", remek djelcem s kremom od limuna, vanilijom i prhkim tijestom, posutim bademima i pinjolima.

Želite upoznati Istru? Učinite to u blizini Fažane, u Valbandonu u konobi Alla Beccaccia. To je to!

autor fotografija: Duško Marušić/Pixsell

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/637-287

Web: www.beccaccia.hr

E-mail: markoradolovic@hotmail.com

Radno vrijeme: 12:00 do 24:00 h, utorkom zatvoreno osim u kolovozu.
U studenom zatvoreno zbog godišnjih odmora

Regija: Istra

Adresa: Valbandon, Pineta 25, 52 212 Fažana

Broj mjesta: 50

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

ALLA BECCACCIA je smještena u sklopu pansiona "Alla Beccaccia", a nalazi se nedaleko od ceste Pula - Fažana, u mjestu Valbandon.
Ambijent je tipičan za istarske konobe, dakle, rustikalan s velikim ognjištem u sredini sale. Ovaj izvrstan "a la carte" restoran ponosi se brojnim istarskim specijalitetima. Poznat je po jelima ispod cripnje i divljači na razne načine.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.
Gault&Millau Hrvatska
Sezonski menu
Komentari