Malo je restorana u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti zadovoljavanjem fine dining kriterija, a Alfred Keller neumorno prikuplja lovorike gastronoma iz Hrvatske i svijeta. Iako uspješno koketira s molekularnom gastronomijom, chef Melkior Bašić ostaje vjeran lokalnim sastojcima i čistim okusima. Pjenice i drugi plodovi pokreta u kojem kuhari navlače rukavice znanstvenika tek su ukras, nikako smisao kuhinje restorana. Možda je i to bio razlog za priznanje renomiranog francuskog vodiča Gault&Millau, koji je uvrstio á la carte restoran hotela Alhambra na listu najboljih u 2017. godini.
Nazvan prema poznatom bečkom arhitektu koji je dizajnirao stari Hotel Alhambru, restoran Alfred Keller raskošnim interijerom i promišljenom ponudom vina zaokružuje cjelokupnu ponudu. Filozofija kuhinje restorana je korištenje isključivo lokalnih namirnica koje svaki dan stižu od lokalnih ribara do eko namirnica iz OPG-ova s područja cijele Hrvatske, creske janjetine i divljači, povrća i voća, paškoga sira, istarskog maslinova ulja. Ovisno o tome, jelovnik se mijenja na dnevnoj bazi. Od predjela do deserta sadrži sedam jela, a na početku svakog menija stiže pozdrav iz kuhinje. Na listi specijaliteta koji se posebno ističu svakako su tatar od kvarnerskog škampa, jadranska riba dimljena na creskoj maslini te sporo kuhana creska janjetina. Janjeća rebra pripremljena u vakuumu pa pečena na roštilju i poslužena s umakom koji se kuha i reducira osam sati ili janjeći burger sa slaninom crne slavonske svinje i cimetom samo su neka od jela koja se pamte.
Posebnom ugođaju pridonose konobari i konobarice koji zajedno prilaze stolu te u ritmu gastronomske koreografije svim gostima za stolom istodobno stavljaju tanjure na stol. O ophođenju prema gostu mnogi bi hrvatski restorani mogli ponešto naučiti u restoranu Alfred Keller jer se nenametljiva uslužnost penje do najviših svjetskih razina.
Autori fotografija: Nika Borovac
Kontakt broj: 051/260-700
Web: www.losinj-hotels.com/hr/restorani/restoran-alfred-keller/
E-mail: booking@losinj-hotels.com
Radno vrijeme: Ponedjeljak - Nedjelja: 07:00 - 22:00h
Regija: Kvarner
Adresa: Čikat ul. 16; 51550 Mali Lošinj
Broj mjesta: 80
Cjenovni rang: 200-300kn