Adio MareMediteranska
Mario Sardelić, Klaudijo Bojić, Ante Bojić
Cjenovni rang:

Ako nikada niste posjetili grad Korčulu, samo ćemo vam reći da se radi o Dubrovniku u malom, jednoj neopisivo predivnoj starinskoj bombonijeri u koju ćete se uvijek rado vraćati. A ispod jednog od brojnih zvonika, usred prelijepog staroga grada, uz šušur i zvuke ulice, smjestila se i konoba/restoran Adio Mare.

Tijekom ljeta u Korčuli je sve krcato, pa se tako i ovdje mjesto treba unaprijed rezervirati. Sama konoba oduševljava čistoćom, svježinom i nebeski visokim stropom. Uz ugodan zatvoreni dio, još je ljepše na kamenoj terasi po kojoj uvijek pirka. Klijentela pored koje sjedamo je sa svih strana svijeta, govore se svakojaki jezici i narječja i općenito se dugo gušta uz prirodni hlad mirte iz pitara.

Obiteljska tradicija s osluškivanjem onoga što traži gost je ono čime se od 1974. godine vodi Adio Mare, u osnovi riblji restoran sa sjajnom morskom, ali i mesnom ponudom. Tako se ovdje uz klasičnu ponudu riba i školjkaša te glavonožaca ističu i lokalni korčulanski specijaliteti, od modificirane pašticade, specijalnih miješanih ražnjića, ombola... Za svakoga ponešto.

Najpoznatiji su prvenstveno po svom grillu na drva, ali svakako treba probati i fantastičan carpaccio od orade s gorušicom za predjelo te bogatu i gustu riblju juhu koja je bliža brudetu nego klasici. Lignje s peškafonda na žaru u svjetskoj porciji od 400 grama su "must have", a na kraju slijedi domaći kolač od naranče i čokolade, kao i dalmatinski klasici.

Vina s Korčule i Pelješca, pošip i plavac, idealno prate plodove mora u svim oblicima, pa je jedno sigurno – Adio Mare vas neće ostaviti gladne i žedne. Naprotiv, uživat ćete u tradicionalnom Mediteranu s modernim detaljima pogotovo kod predjela i deserta chefa Ante Bojića.

Pristupačne cijene i pogled na rodnu kuću Marka Pola, vrhunske delicije i kvalitetna lokalna vina – vrijeme je da se zaljubite u Korčulu i Adio Mare!

autor fotografija: Ivo Čagalj/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 020/711-253, 098/243 845

Web: www.konobaadiomare.hr/

E-mail: info@konobaadiomare.hr

Radno vrijeme: Konoba je otvorena od 15. travnja do 15. listopada:

PONEDJELJAK-SUBOTA: 12:00 -23:00 H
NEDJELJA: 18:00 -23:00 H

NAPOMENA: Restoran je tijekom zime zatvoren, početak rada ožujak 2018

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Marka Pola 2 ; 20260 Korčula

Broj mjesta: 70

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Adio Mare konoba utemeljena je 1974. godine, a nudi mediteranski grill, moderna i tradicionalna jela.
Ponajviše priprema ribu i morske specijalitete te u tom segmentu ponuda potpuno ovisi o dnevnom ulovu.

U središnjem dijelu konobe dominira kuhinja oko koje je razmješteno šest stolova za goste koji vole pratiti pripremu hrane. Drugi dio prostora smješten je u prekrasni ambijent stare brodograđevne radionice tipične za tradiciju Korčule, dok je dio treći dio terasa okružena stablima naranči i limuna s koje se širi pogled na rodnu kuću Marka Pola i najstariju crkvu na Korčuli, Sv. Petra. Jedinstvena lokacija za jedinstven gastro doživljaj.

Nagrade i priznanja:

U 40 najboljih restorana u Dalmaciji u 2012. i 2013. godini
Uvršten u gotovo sve svjetske vodiče.
Sezonski menu
Komentari