Zigante maslinova ulja

Ocjena:
Istra

Zelena oaza središnje Istre naveliko je poznata po netaknutim prirodnim ljepotama. Dolina rijeke Mirne koja je svojim tokom i pritocima zaslužna za plodno tlo, prekrasna Motovunska šuma kao stanište crnih i bijelih tartufa, najmanji grad na svijetu Hum, Aleja Glagoljaša, mali gradovi i mjestašca omeđeni debelim zidinama i ostale ljepote pokazuju savršenu simbiozu između prirode, kulture, nasljeđa i tradicije te vrijednih i ljubaznih domaćina.

Upravo na tom području osnovana je tvrtka Giancarlo Zigante d.o.o. Iako Giancarlo Zigante s tartufima živi oduvijek, tek je 1992. godine osnovao tvrtku za prodaju i preradu tartufa sa središtem u Plovaniji.
Od tada, tvrtka je otvorila više trgovina koje prodaju proizvode od tartufa, restoran Zigante u Livadama s delicijama od istarskih tartufa, komforan smještaj s 4*, kao i jednu od najsuvremenijih tvornica za preradu i konzerviranje tartufa u Europi.

Ulje je bistre i intenzivne zeleno-žute boje, bogato obilježjima divlje cikorije, pokošene trave, artričoka i vanilije. Dodatnu čaroliju okusa i mirisa ovim vrhunskih maslinovim uljima daju posebne arome koje izlaze iz Zigante tartufi tvornice: arome vrganja, crnog tartufa, bijelog tartufa, ružmarina, peperoncina, limuna i bosiljka.

Tvornica Zigante opremljena je najsuvremenijim strojevima za proizvodnju i pakiranje proizvoda te je u potpunosti automatizirana. Oko 30% ukupne proizvodnje namijenjeno je izvozu, dok se ostatak prodaje na domaćemu tržištu te se plasira i u 6 vlastitih trgovina u Livadama, Bujama, Grožnjanu, Motovunu i Buzetu u Istri te u Kopru u Sloveniji.  

Ukupno se proizvodi više od 50 različitih proizvoda u 5 linija: Standard, Premium, Gastro, Delice te Private label. 
Tvrtka Zigante danas zapošljava oko 80 djelatnika i posjeduje predstavništva u mnogim europskim državama te u Australiji, Japanu i SAD-u.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/777 409

Web: www.zigantetartufi.hr

E-mail: info@zigantetartufi.com

Radno vrijeme: trgovina Livade: 9 do 21 h

Regija: Istra

Adresa: Portoroška 15; 52460 Plovanija

Opis:

Vlastiti maslinik površine 3 hektara sa 700 stabala njeguje Zigante iz Plovanija. Uzgajaju četiri sorte: istarsku bjelicu, lecciono, frantoio i bužu. Maslinovo ulje dobiva se hladnim prešanjem ručno branih plodova.
U ponudi se mogu naći maslinova ulja s aromom vrganja, crnog tartufa, bijelog tartufa, ružmarina, peperoncina, limuna i bosiljka:

Linija Standard:
Maslinovo ulje s okusom bijelog tartufa – 60 ml/100 ml/250 ml
Maslinovo ulje s okusom crnog tartufa – 60 ml/100 ml/250 ml

Linija Delice:
Maslinovo ulje s aromom ljute paprike – 100 ml
Maslinovo ulje s aromom ružmarina – 100 ml
Maslinovo ulje s aromom bosiljka – 100 ml
Maslinovo ulje s aromom limuna – 100 ml
Maslinovo ulje s aromom vrganja – 100 ml

Ekstra djevičansko maslinovo ulje – 250 ml/500 ml - Leccino, Istarska Bjelica, Buža
Komentari