Vinarija Stručić

Ocjena:
Zagorje – Međimurje

Zagorski brežuljci Ludbrega osvajaju svojim bajkovitim izgledom, a najveći ukras toga kraja su vinogradi koji daju odlične vinske sorte. Kruna svakog „brega“, ljupke su kleti koje zovu na druženje i veselje uz kapljicu vina.
Ne tako davne 2002. godine obitelj Stručić odlučila je pretočiti u čašu specifičnosti ovog dijela vinogradarske regije i dati svoj pečat sortama grožđa uzgojenih iz starog i novog trsja.
Graševina je prva dama vinarije Stručić. Ima snažne voćne note, zelenkasto žute je boje, a okus u ustima ostaje svjež i skladno izbalansiran.
Chardonnay Stručić se odlikuje svijetložutom bojom, finim voćnim mirisima te svježim okusom i mineralnošću.
Rajnski rizling osvaja kristalno zelenkasto-žutom bojom i finim cvjetnim mirisima, a ono što ovo vino čini posebno privlačnim je mineralno svjež okus.
Sauvignon obitelji Stručić ukusno je poluslatko vino bistre žute boje, svježeg mirisa šparoga i jabuka, koja svojim punim okusom osvaja svačije nepce.
Iznenađenje ove vinarije su odlična vina dobivena kupažom bijelih sorti. Najveću pažnju vinoljubaca privlači vino Poštenjak, kako okusom dobivenim kupažom graševine, chardonnaya i sivog pinota, tako i dizajnom etikete s Dudekom iz kultne serije Gruntovčani. Naime, ideja oko stvaranja etikete dolazi upravo zbog Mladena Kerstner pisca istoimene priče koji je rođeni Ludbrežanin.
Posebno se izdvajaju voćna vina kontroliranog zemljopisnog porijekla i voćni likeri. Voćna vina su tamne rubinske boje dok su mlada, a dozrijevanjem prelaze u tamno ljubičastu boju s plavim odsjajem. Okus je raskošan i topao, tijelo snažno, dugo se zadržava u ustima.
Voćni likeri su zanimljivih okusa, a dobivaju se iz oraha, višnje i aronije koja ima ljekovita svojstva. Boje likera su tamne i snažne, serviraju se kao aperitivi, digestivi ili kao jedan od sastojaka finih koktela.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 042/ 819 594

Web: www.vinarija-strucic.com

E-mail: sanja@vinarija-strucic.com

Radno vrijeme: prema dogovoru

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Kratka 2; 42230 Ludbreg

Opis:

Obitelj Stručić počinje 2002. godine njegovati vinograde nastavljajući ono što su stvorile vrijedne ruke obitelji Crnković. U njihova vina su pretočene nizine i vinorodni brežuljci zagorskoga kraja, a kupci su prepoznali kvalitetne proizvode kao što su Graševina, Poštenjak, Chardonnay, Rajnski rizling, Sauvignon, Ludbregina utjeha.

Osobitost svakog proizvoda ističe poseban dizajn etikete na bocama. Chardonny krasi ljubičasta boja, svježinu Graševine ističe rub plave, Rajnski rizling zelene, a svijetlozelena nijansa Sauvignona asocira na svježu aromu jabuke, šparoga i vlažne trave.
Komentari