Vinarija Jakovac

Ocjena:
Slavonija

Try Me! Love Me! Remember me! slogan je obiteljske vinarije Jakovac kroz koji se ogleda spoj ambiciozne mladosti, ljubavi prema vinu i dugogodišnje tradicije. Braća Ozren i Ognjen, zajedno s timom mladih ljudi s pitomih brežuljaka Erdutskog vinogorja ubiru suncem okupane bobice i u podrumu ih pretvaraju u visoko kvalitetna i vrhunska vina.

Posebno mjesto u vinariji Jakovac zauzima vrhunski crni Cuvée, kupaža dviju sorti; merlota i cabernet sauvignona premium linije iz barrique bačvica. Harmonična kupaža, punog tijela i konkretnog bouqueta bobičastog voća odlično prati sočnije komade crvenog mesa kojima dugi, taninasti aftertaste dodatno naglašava slast.

Očuvati svježinu izraženijim kiselinama zahtjevan je zadatak na osunčanim Erdutskim obroncima, no braća Jakovac uspješno su položila i taj ispit: moćan, a opet suptilan polusuhi vrhunski Traminac u potpunosti opravdava i dodatak mirisavi! Istančane arome proljetnog cvijeća i posebice voća zarobljene u boci već na nosu nagovještavaju karakterističnu slatkoću, usklađenu s niskim alkoholima. Preporuka: slatke, zapečene palačinke bogato napunjene svježim sirom, s malo vanilije i prelivene vrhnjem.

Još jedan timski igrač, koji pristaje uz raznovrsna jela, je Chardonnay za kojeg u vinariji Jakovac imaju ozbiljne planove. Boje zlata i s mirisima banane, slasnih medastih nota, uz očekivane naznake maslaca i tosta, odležavanjem na kvascima i doškolovanjem u boci kandidat je za ozbiljno vrhunsko vino.

Sauvignon miriši po vinogradarskoj breskvi i zelenoj jabuci, tropskom voću, bazgi i cvijeću, svjež je i lepršav, ugodno mineralan i posebno se dopada ženskoj vinskoj publici, baš kao i Rosé od cabernet sauvignona kojem tepaju da je vinska ruža podruma.
Jakovac Graševina potvrđuje titulu slavonske vinske kraljice. Živahna, izrazito sortnih karakteristika s naglašenom zrelom kruškom i očekivanim gorkastim retrookusom može se piti uz svaki obrok ili sama kao pravo osvježenje u ljetnim danima.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 (0)98 935 6979

Web: www.vinajakovac.hr/pocetna

E-mail: info@vinajakovac.hr

Radno vrijeme: 08:00 - 16:00

Regija: Slavonija

Adresa: Busija bb, 31226 Dalj

Opis:

Braća Ozren i Ognjen Jakovac za sebe u šali kažu da su (građe)vinari jer su obojica završili građevinu, ali zbog ljubavi prema vinu svaki slobodni trenutak ih odvede do vinarije u Dalju i obližnjih vinograda i podruma u blizini Erduta. Natpis na njihovim etiketama Jakovac Wine [R]evolution savršeno opisuje brend koji se kontinuirano razvija i odgovara na izazove suvremenog vinarstva.
Komentari