Vinarija Jagunić

Ocjena:
Plešivica
Cjenovni rang:

Obiteljsko gospodarstvo Jagunić jedna je od destinacija na Plešivičkoj vinskoj cesti koje morate posjetiti. Filozofija stvaranja i proizvodnje vina od davnine je poznata u ovom kraju, a splet je to od nekoliko čimbenika: tla, terena, izloženosti stranama svijeta kao i klimatskim uvjetima. Za proizvodnju vina kažu kako to nije običan posao, potrebno je neizmjerno puno truda i rada kako bi sadržaj u boci bio pretočen u kapljice koje pokazuju ljubav koju možete okusiti u čaši. U početku se obitelj bavila uzgojem samo starih autohtonih sorti, no usavršavajući tehnologiju i proširujući znanje, počeli su obnavaljati stare nasade te saditi nove nenativne sorte. Vinogradi se nalaze na osam lokacija i tlo se biralo tako da nastane dobra sirovina poštujući potrebe za svaku od šest sorti: rizvanac, rajnski rizling, traminac, chardonnay, sivi pinot i portugizac.

Vinarija Jagunić jedno je od prvih obiteljskih gospodarstava koje je početkom 90-tih godina počelo puniti prve boce vina s oznakom kontroliranog zemljopisnog podrijetla pod vlastitom etiketom; danas je to 80 hektolitara od ukupno 250 koje godišnje proizvedu. Stručno usavršavanje i iskustvo predanog rada prepoznato je od strane vinara i nagrađeno je mnogobrojim medaljama i nagradama.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/1856-132; 098/720-399; 01/ 6293-094

Web: www.vinarija-jagunic.com/

E-mail: velimir_jagunic@yahoo.com

Radno vrijeme: Vinarija je svakodnevno dostupna za posjet, možete degustirati vina i prošetati vinogradima, a uz najavu dan ranije možete i jesti vrsne domaće specijalitete.

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Plešivica 25, 10450 Jastrebarsko

Opis:

Obiteljsko gospodarstvo Jagunić tradicionalno ugošćuje svoje posjetitelje te nudi domaću atmosferu uz vođenu degustaciju vrhunskih vina i izvorne specijalitete uglavnom iz vlastite proizvodnje.

Nedaleko od vinarije nalazi se Klet koja može ugostiti 80 ljudi, što je idealno za poslovne domjenke, poslovna druženja, sastanke, obiteljska okupljanja i proslave popraćene eno-gastro ponudom.
Posjet obiteljskom gospodarstvu Jagunić doživljaj je za sva osjetila, spoj prirode i vrhunskih specijaliteta te kvalitetnih vina.
Komentari