Vinarija Agris

Ocjena:
Istra.

Vinarija Agris odlučila se na ambiciozan iskorak na tržištu u načinu proizvodnje svojih vina, pa su tako supružnici Jadranka i Boris Lešić nakon niza godina proučavanja stručne literature, sommelierskih tečajeva te obilazaka vrhunskih vinarija, stručnih skupova i sajmova, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, maštali o danu kada će proizvesti svoju prvu butelju...

Nakon usvajanja stručnih znanja u spoju velike ljubavi prema vinu i želje da se ostvari san, bračni par odlučio je proizvoditi vina od sorti malvazije i graševine. Već drugu godinu zaredom sorte za koje su se odlučili uzimaju od kooperanata s različitih najboljih područja Hrvatske. Malvaziju istarsku odabrali su s položaja Santa Lucia, a graševinu s čuvenoga kutjevačkog položaja Venje. Da je Agris na dobrom putu, dokazuje i nagrada na prošlogodišnjem 8. Vinistrinom međunarodnom natjecanju Svijeta malvazije. Kao najmlađi sudionik Agris je sa svojom malvazijom osvojio Srebrnu diplomu s visoka 83 boda, koje su mu dodijelili međunarodno kvalificirani degustatori, u oštroj konkurenciji s više od dvije stotine uzoraka malvazije iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Da bi san bio potpun, posvetili su pozornost svakom detalju, pa je tako i etikete butelja najmlađe hrvatske vinarije pomno stvarao akademski grafičar Leon Zakrajšek, koji je dao završni pečat Agrisovim vinima. Uz poštovanje svih zakonitosti vinskog zanata i umjetničke estetike, stvorena je prepoznatljiva etiketa vina Agris, a vina se zadržavaju visoko na ljestvici traženih.
Za nastavak i planiranje budućnosti zaslužan je kvalitetan tim u proizvodnji i iskusni enolog tvrtke Vinolab koji vodi prof. Leo Gracin.

Agrisova vina su pitka, mineralna i svježa. Vinarija u kojoj se uz modernu tehnologiju i stručna vrhunska znanja i dalje kroči ka dobrom poslovnom pozicioniranju želja je da se zaokruži priča oko stvaranja vinskog butika. U njemu će ljubitelji vina moći nabaviti i kušati na jednome mjestu veći broj domaćih sorti koje se nabavljaju s najboljih hrvatskih položaja. Misija je vinarije Agris da se u proizvodnji vina posveti izuzetna pažnja svakoj sorti te da u svakoj butelji uživaju svi oni koji vole vinsku kulturu i savršenu kapljicu.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/6187-204

Web: www.agris-vita.hr

E-mail:

Radno vrijeme: Ponedjeljak - petak: 09.00-17.00h

Regija: Istra

Adresa: Frana Folnegovića 1b; 10 000 Zagreb

Opis:

Raznolikost vinskih regija, brojne autohtone sorte i tisućljetna tradicija u proizvodnji vina, svrstavaju Hrvatsku među enološki najbogatija i najinteresantnija područja na svijetu. Agrisova poslovna filozofija je jednostavna – na jednom mjestu proizvesti čim veći broj različitih autohtonih vina s najboljih vinogradarskih položaja.
NAGRADE:
Srebrna diploma za malvaziju 2015 - Svijet malvazije - VINISTRA 2016
Komentari