Uljara Bilaja

Ocjena:
Dalmacija

Od davnih dana maslina je kraljica među biljkama, no samo vrsni poznavatelji znaju sve njezine karakteristike. Mi, obični konzumenti, upoznati smo s bogatstvom okusa ulja koje ona daje, no koje su sve posebnosti ove jedinstvene biljke? Jeste li znali da biljka može podnijeti niske temperature između -6 i -8°C, ovisno o sorti? Da jedna biljka može dati oko 15-40 kg maslina?

O svemu tome sigurno su upoznati i u uljari Bilaja koja od 2003. godine proizvodi taj božanstveni nektar, maslinovo ulje. Ne, ona se ne nalazi u Istri gdje stabla masline možete pronaći gotovo na svakome metru, nego se smjestila u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje uspijevaju samo oni vrijedni, marljivi i uporni. Trenutačno posjeduje oko 1000 maslina koje prerađuju hladnim postupkom do kvalitetnoga završnog proizvoda. Slijedeći svoju viziju da kreiraju prepoznatljiv brend, poznat u svijetu, osmislili su maslinovo ulje Benedikt Terra Dalmatia koje plijeni pozornost odličnim dizajnom.
Već pri pogledu na ambalažu primijetit ćete nešto drukčije i inovativno. Izgled boce spaja plod masline s tradicionalnom dalmatinskom nošnjom, a trobojnica zavezana oko grla boce predstavlja simbol Hrvatske. Jeste li znali da ulje gubi kvalitetu ako ga držite u bocama koje dolazi u doticaj sa svijetlom i drugim vanjskim čimbenicima? U uljari Bilaja to jako dobro znaju i zato je njihova boca od emajliranog stakla čime se čuva kvaliteta ulja.

Posjeduju dvije uljare u kojima prerađuju svoje masline i masline koje otkupljuju, a ako vas zanima kako to sve zapravo izgleda na terenu, preporučujemo vam da prošećete kroz brojne nasade, upoznate se s tehnologijom te naučite više o proizvodnji sortnog ulja koje vlasnici zagovaraju. Vlasnici vas s ponosom očekuju da točate domaći dalmatinski kruh u ovaj prekrasan zlatni nektar.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 021/890-713, 091/7850-092

Web: www.bilaja.hr

E-mail: kilicmarti@gmail.com

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Marinska cesta 36; 21222 Marina

Opis:

PROIZVODI:

• Benedikt Terra Dalmatia - pakiranje 0,25 l, 0,5 l i 0,75 l

NAGRADE:

• Zlatna medalja na Maslini 2006., 2014. i 2011. godine
• Zlatna medalja za pakiranje na Maslini 2014. godine
• Zlatna medalja 2009. na Eco World Festu
• Noćnjak 2010. godine brončana medalja za kvalitetu
• Zlatna medalja za visoku kvalitetu ekstra djevičanskog maslinova ulja 2011. godine u Novom Sadu
• I ostale nagrade
Komentari