"Nema veće životne radosti nego probuditi se ujutro i biti sretan što ideš raditi posao koji želiš. Raditi taj posao cijeli dan i uživati u svim njegovim aspektima, a kad navečer legneš u krevet i razmišljaš o novom danu, nije ti teško što te ujutro opet čeka taj isti posao." Govori to Bruno Trapan, gradski dečko koji je od 2006. do 2012. osvajao vinima napravljenima u garaži u predgrađu Pule, a danas se sa suprugom Andreom brine o 12 hektara vinograda i vodi modernu vinariju u Šišanu iz koje stižu neka od najpopularnijih hrvatskih vina.
Malvazija je, naravno, glavna sorta, a Bruno i Andrea rade je kao svježe vino za mlade, godinama ili duhom, pod imenom Ponente, te kao zrelo i kompleksno koje nosi naziv Uroboros. Ponente je zapadni vjetar koji kod nas rijetko puše, ali kad zapuše, dugo se pamti, a Uroboros mitska zmija koja grize svoj rep i simbolizira zatvoreni razvojni ciklus što znači i vječno ponavljanje.
Ime vjetra nosi i syrah Shuluq. To je arapsko ime za scirocco, siroc ili kod nas - jugo.
Od syraha te cabernet sauvignona, merlota i terana Trapani rade svjež i mineralan rose koji je izvrsno osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana, a zove se Ruby po njihovoj starijoj kćeri. Crno vino Terra Mare napravili su od terana i sortno je prepoznatljivo, ima suvremen karakter i posvećeno je mlađoj kćeri.
Od terana rade i fini sasvim suhi pjenušac Che čije je me još jedna zgodna igra riječi jer podsjeća na latinoameričkog revolucionara, ali i talijansku upitnu zamjenicu koja se može slobodnije prevesti kao pitanje "Ma, što je ovo?" To su se mnogi i pitali kušajući ovo pjenušavo vino drukčije od ostalih.
Trapani su drukčiji od ostalih vinara. Bez tradicije, samo s puno energije, ljubavi i naravno, znanja, od 200 trsova naslijeđenih od djeda, u vrlo kratko vrijeme stvorili su dobru priču koju prate i dobra vina.
Kontakt broj: 052 / 574 770
Web: www.trapan.hr
E-mail: info@trapan.hr
Radno vrijeme: Radnim danom do 15 sati, vikendom prema dogovoru.
Regija: Istra
Adresa: Giordano Dobran 63; 52204 Šišan