Stancija St. Antonio d.o.o.

Ocjena:
Istra

Više od 7000 stabala masline ima Stancija San Antonio iz Vodnjana na području koje je bilo poznato po vrhunskoj kvaliteti maslinovog ulja još u doba Rimljana! Maslinici s međunarodnim ekološkim certifikatom su na blagoj padini vječito okupanoj suncem, između 106 i 80 metara nadmorske visine te su 2,5 kilometara udaljeni od mora i imaju pogled na Nacionalni park Brijuni.

Proizvode monosortna ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojna odličja na domaćim natjecanjima, ali i na svjetski poznatim smotrama. Tako karbonaca daje svježe ulje s mirisom masline, jabuke i aromatičnog bilja, a leccino zbog svoje voćne svježine odlično pristaje jelima od plodova mora. Istarska bjelica izrazito je gorko i pikantno ulje osebujnog mirisa trave, lišća, badema i rajčica, a buža ženska vodnjanska ima ujednačenu aromu masline i jabuke te ugodnu slatkoću.

Zbog tih osobina svako je ekstra djevičansko maslinovo ulje San Antonio primjereno različitim jelima.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/481 030

Web: www.stancija-st-antonio.hr

E-mail: info@stancija-st-antonio.hr

Radno vrijeme: PON - NED: 10:00 - 18:00 h

Regija: Istra

Adresa: Giovanni A. della Zonca 35A, 52215 VODNJAN

Opis:

Maslinici s pogledom na nacionalni park Brijune su u ekološkom uzgoju, a ulje je ekološki certificirano sa svjetski priznatim certifikatom. U njima raste više od 4000 sadnica autohtonih sorti maslina dobivenih od starih stabala zatečenih u zaraslim maslinicima.
Neke su masline bile stare preko 100 godina, a njih su iskoristili za dobivanje novih mladica koje su zbog svoje autohtonosti otpornije na nametnike, prilagođenije podneblju i što je najvažnije, sačuvani su okusi, arome i mirisi stoljetnih istarskih maslinika. 

Prodaje se isključivo ulje vlastitih maslina, nema otkup maslina ili ulja od ostalih proizvođača.

U 2014.godini opremljena je jedna od najmodernijih uljara u Europi te mogu garantirati da su masline ušle u preradu samo sat vremena nakon branja, u postupku prerade ulje nije bilo zagrijano iznad 27⁰ C te da je cijeli sistem bio opran od ostataka tuđih maslina i ulja prije prerade maslina. 

Primjenom svih navedenih mjera može se istaknuti u potpunosti ekološki uzgoj u maslinicima, ekološka prerada i najmoderniji način skladištenja gdje ulja i nakon 2 godine od prerade ne gube na kvaliteti i vrijednosti. 

Proizvodi su San Antonio ekstra djevičansko maslinova ulja sorte:

Istarska bjelica (500ml, 250ml, 100ml, 10ml), 
Buža ženska vodnjanska (500ml, 250ml, 100ml, 10ml), 
Leccino (500ml, 250ml, 100ml, 10ml), 
Karbonaca (500ml, 250ml, 100ml, 10ml)
Komentari