Rizman

Ocjena:
Srednja i Južna Dalmacija

Primus, Nonno, Pošip, Rusula i Tribidrag etikete su vinarije Rizman, čiji su vlasnici braća Štimac, Damir, Mihovil te Igor proslavljeni nogometaš i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Vinariju su nazvali po nadimku pradjeda Mihovila Mije Popicha koji je zasadio prve vinograde u obitelji.

Rizman je projekt pokrenut 2006. godine i inicirao je stvaranje novog hrvatskog vinogorja Komarna pokraj Kleka u Malostonskom zaljevu. Braća uzgajaju plavac mali, tribidrag (zinfandel ili crljenak) i tempranillo od crnih te pošip i chardonnay od bijelih sorata.

Posvetili su se ekološkoj proizvodnji i zadali si cilj osnažiti dalmatinsku i hrvatsku vinsku scenu, nametnuti nove standarde kakvoće i s ostalim proizvođačima istih nazora postaviti dalmatinska i hrvatska vina u sam vrh svjetske vinske ponude. S Tribidragom, Primusom i Pošipom su na vrlo dobrom putu. Za njemačko, austrijsko i švicarsko tržište rade posebno vino pod drugim brandom, Štimac Barrique No1. Riječ je probranom grožđu plavca malog koje dugo zrije uglavnom u novim bačvicama najboljih svjetskih proizvođača.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/3338 033

Web: www.rizman.com.hr

E-mail: kontakt@rizman.com.hr

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - SUBOTA
(ne radi se na državne praznike)
Za obilazak vinarije i kušanje potrebna rezervacija

Regija: Dalmacija-Dubrovnik

Adresa: Stolovi 2; 20356 Klek

Opis:

Vinarija Rizman ponovno je pokrenula proizvodnju 2006. godine preskačući cijelu generaciju u obitelji Štimćevih. Na novim položajima posadili su novi vinograd, sagradili potrebnu infrastrukturu te stvorili jednu posve novu vinogradarsku regiju u Hrvatskoj.

Obitelj Štimac je prvi investitor i idejni pokretač te nove vinogradarske regije, koja u 2012. godini obuhvaća više od 80 hektara posađenih čokota loze. Nakon sadnje i gradnje infrastrukture, koja uključuje i vlastiti izvor vode, sagradili su i moderno opremili vinariju u samom vinogradu.

Naziv Rizman nosi u znak sjećanja na prvog vinara u obitelji Štimac, a pod tim nazivom i logom predstavit će sve buduće agroproizvode.
Komentari