Poljoprivredno poduzeće Orahovica

Ocjena:
Slavonija

Zeleni silvanac zaštitni je znak vinskog programa PP Orahovice, tvrtke koja se bavi gotovo svim granama poljoprivredne proizvodnje, a smještena je u netaknutoj prirodi istočne Hrvatske, između Drave na sjeveru i padina Papuka i Krndije na sjeverozapadu, uz rubove Parka prirode Papuk.

Silvanac je stara sorta srednje Europe, ponajprije Austrije i Njemačke. U vinogradu je jako osjetljiva na vremenske uvjete, a u Orahovici je našla idealno stanište i daje vrhunska vina. Berba 2013. proglašena je najboljim bijelim vinom na ocjenjivanju u Mađarskoj i službeno je bijelo vino proslave 450. obljetnice sigetske bitke pa će boce nositi privjesnicu Miklós Zrínyi, kako Mađari zovu Nikolu Zrinskog.

U vinskoj ponudi PP Orahovice su i bijela vina od graševine, sivog pinota, sauvignona, rajnskog rizlinga i chardonnaya, rosé i crno vino od frankovke te predikatna, slatka vina od zelenog silvanca i graševine.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 033/673 322

Web: www.pporahovica.hr

E-mail: info@pporahovica.hr

Radno vrijeme: Za posjetu kontaktirati PP Orahovica

Regija: Slavonija

Adresa: Stjepana Mlakara 5; 33515 Orahovica

Opis:

Na 179 hektara vinograda uzgajaju se vrhunske sorte grožđa; silvanac zeleni, pinot sivi, rajnski rizling, graševina, frankovka, chardonnay i sauvignon.
Vina se brižno čuvaju u modernom podrumu u kojem se obavljaju prerada grožđa, njega te punjenje vina.

O vrhunskoj kvaliteti vina PP Orahovice pokazuje niz brojnih nagrada i priznanja za kvalitetu.
Komentari