Poljoprivredno gospodarstvo Šember

Ocjena:
Plešivica

Kontinentalnu Hrvatsku osim prekrasne prirode uronjene u ljepote brežuljkastoga krajolika krase i velike površine vinograda za koje se već od davnina zna da su omiljeno mjesto mnogih vinogradara. Upravo tu, na vinskim obroncima Plešivice, nastala je i vinogradska meka obitelji Šember koja se već godinama bavi uzgojem vinove loze i proizvodnjom kvalitetnih vina.

Iako se tradicija uzgoja vinove loze prenosi iz koljena na koljeno, dvije su godine ipak obilježile Šember gospodarstvo, i to 1991. godina, kada su lansirali butelje s vlastitom etiketom, kao i 1997. godina, kada su počeli proizvoditi pjenušce klasičnom metodom. Sve je to vjetar u leđa koji im pomaže da iz godine u godinu postanu bolji te da njihova vina budu dio vinskih karta mnogih restorana.

Na površini od 5,5 ha koliko otpada na vinograde koji su se smjestili na nakošenim terenima Plešivičko - okićke regije, proizvode nekoliko bijelih vina u kojima možete pronaći: graševinu, plavec žuti, pinot bijeli, rajnski rizling, chardonnay i chardonnay muškatni. U ponudi ljubiteljima vinske kapljice nude i crna vina, portugizac i pinot crni, kao i pjenušac koji nastaje klasičnom metodom. U pjenušcu Šember savršeno su se ukomponirale sorte chardonnay, rajnski rizling, graševina i plavec žuti.

U sklopu gospodarstva, kroz degustaciju vina i specijaliteta, obitelj Šember nudi pravi eno-gastronomski užitak u kojemu možete uživati u odličnim vinima i jelima tradicionalne recepture naših baka.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/6282 476

Web: www.sember.hr

E-mail: zdenko.sember@zg.t-com.hr

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu, svaki dan od 14:00 h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Donji Pavlovčani 11b, Jastrebarsko

Opis:

Tradicija proizvodnje grožđa i kvalitetnog vina prenosi se u obitelji Šember generacijama, dok primjena novih tehnologija pomaže stvaranju kvalitetnih novih vina.

Iznimne rezultate i brojna priznanja postižu na sajmovima i ocjenjivanjima vina. Nižu se zlatne i srebrne medalje kao i trofeji šampiona osvojeni na strukovnim ocjenjivanjima, ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu, najviše u Sloveniji i Mađarskoj.

2007.
Zagrebačka županija - 4. Izložba vina: prvak sorte - Rajnski rizling, zlatno odličje za Chardonnay, Rajnski rizling i Bijeli pinot barrique.
Klub prijatelja dobrog vina, Jastrebarsko: zlatni bilikum za Rajnski rizling, Chardonnay, Chardonnay sur lie, Bijeli pinot barrique, te srebrni bilikum za pjenušac.

2004.
Zagrebačka županija - 1. Izložba vina: zlatno odličje za Chardonnay.
Na sajmu u Mađarskoj, Veliku zlatnu medalju osvojila je Graševina.

2003.
U Gornjoj Radgoni (Slovenija) šampionom je proglašeno vino Graševina.
Na sajmu u Ljubljani, Zlatnu medalju osvojio je Chardonnay barrique.
Na Izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Sv. Ivanu Zelini, Zlatnu medalju i titulu šampiona osvojio je vino Chardonnay. 

2002.
Vinske igre, Kluba prijatelja dobrog vina - šampion Chardonnay.
Izložba vina kontinentalne Hrvatske, Sv. Ivan Zelina - Zlatna medalja i titula šampiona za vino Chardonnay.

2001.
Vinovita – Zlatna medalja za Rajnski rizling.
Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Sv. Ivanu Zelini - Zlatna medalja i titula šampiona za vino Chardonnay.

1999.
Vinovita – medalja "Studec" (za najbolje ocjenjeno bijelo vino u Hrvatskoj) osvojio je Rajnski rizling.
Komentari