Poljo Posavec bučina ulja

Ocjena:
Međimurje

Kontinentalna Hrvatska postala je sinonim za odličnu gastronomsku ponudu, čije sastojke i tajne recepte domaćice prenose s koljena na koljeno. Jedan od tajnih sastojaka odličnih specijaliteta je i bučino ulje, koje je postalo sve traženije u čovjekovoj prehrani. Iako nije toliko popularno kao maslinovo ulje, ipak je vrlo značajno za zdravlje i pravilnu funkciju organizma.

Kako je kontinent poznat po proizvodnji bučina ulja, tako je i tvrtka Poljo Posavec iz Međimurja prepoznala kvalitetu proizvodnje toga važnog eliksira zdravlja te otvorila vlastitu proizvodnju. Tvrtka je osnovana 1991., a uzgoj kvalitetnih namirnica koje daju vrhunske proizvode potaknula ih je na proizvodnju bučina ulja, koje se dobiva od sjemenki ploda buče, a za njegovu se proizvodnju koriste tzv. golice, buče čije koštice nemaju ljusku. Orašastim okusom daje specifičnu aromu mnogim jelima, a zbog mnogih hranjivih ljekovitih svojstava smatra se pravim prirodnim lijekom. Uljaru, koju su otvorili 2014. godine, smatra se jednom od najmodernijih uljara na ovom prostoru. Buče uzgajaju na 200 ha površine i na godinu proizvedu oko 20.000 litara ulja. Ulje se dobiva na dva načina, hladnim i toplim postupkom iz bundeva golica. Toplim postupkom mljevene koštice se prije prešanja zagrijavaju, a kod hladnog postupka nema zagrijavanja koštica.

U sklopu uljare nalazi se i trgovina u kojoj možete pronaći mnoge ukusne i zdrave delicije poput bučinih koštica uvaljanih u mliječnu čokoladu s okusom maline, naranče ili crne čokolade s kavom. Tu su i ostali zdravi proizvodi kao što su domaća međimurska hajdinska kaša, bučino brašno, konopljino ulje i konopljin protein.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 40 829 368

Web: www.poljoposavec.com

E-mail: info@poljoposavec.com

Radno vrijeme: ponedjeljak - petak 7:00 - 16:00 h, subota 7:00 - 12:00 h

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Ul. Ivana Gorana Kovačića 5, 40305 Dunjkovec

Opis:

Poljo Posavec bučina ulja možete pronaći u sljedećim varijantama:

• Zlotno olje - 0,25 l, 0,50 l, 0,75l, 1 l - 100% nerafinirano bučino ulje
• Mamičino ulje - 0,50 l, 1 l - ulje koje se sastoji od 60% bučina ulja i 40% suncokretova ulja
• Salatno ulje - 0,5 l, 1 l - mješavina suncokretova ulja (80%) i bučina ulja (20%)
• Hladno prešano ulje - 0,25 l - 100% nerafinirano bučino ulje

Poljo Posavec osvojio je Zlatno priznanje za hladno prešano bučino ulje na 5. izložbi bučinih ulja 2015. godnine - Suncokret ruralnog turizma 2015.
Komentari