OPG Tomašić

Ocjena:
Međimurje

Brežuljkasto područje Krapinsko-zagorske županije ispisalo je prekrasnu bajku na dlanu koja je čovjeku podarila, ne samo prekrasne doživljaje utkane u prirodu, kulturno-povijesne znamenitosti i gastronomiju, nego i neponovljive proizvode koji ostavljaju trag u ljudskom životu. Jedan od takvih proizvoda je i bučino ulje jer je upravo ovo podneblje izvrsno za proizvodnju te iznimno kvalitetne i isplative kulture.

OPG Tomašić prvi je licencirani proizvođač bučina ulja u Hrvatskom zagorju koji na površini od 50 ha proizvodi ovaj prirodni eliksir. Osim na svojim površinama, OPG Tomašić organizira proizvodnju i putem kooperanata koji su spremni slijediti njegovu viziju. Posjeduje svu potrebnu mehanizaciju za obradu i pripremu tla za sjetvu, kao i mehanizaciju, odnosno kombajn za vađenje koštica golica iz buča, stroj za pranje koštica i sušaru u kojoj se nakon pranja koštice suše do potrebne vlažnosti od 8 do 10%. Također, u OPG-u namjeravaju proširiti proizvodnju te zasijati dodatno oko 20 ha buča golica u vlastitoj proizvodnji te oko 30 ha koje će njihovi kooperanti zasijati na svojim površinama.

Kod proizvodnje bučina ulja najčešće se koristi buča golica sorte Gleisdorfer koja se sije u vremenskom razmaku od mjesec dana od sredine travnja do sredine srpnja te gnoji umjetnim gnojivom. Cijela buča je iskoristiva, a najvrjednije su upravo koštice, od kojih se dobiva vrhunsko bučino ulje.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 049/465-262, 098/378-848, 098/357-764

Web: www.opg-tomasic.hr

E-mail: tomasicproizvodnja@gmail.com

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Krapinska cesta 4; 49 282 Konjščina

Opis:

PROIZVODI:

• Bučino ulje 1 l, 0,75 l, 0,50 l, 0,25 l, 0,1 l
• Bučine koštice - slane i neslane - 500 g / 150 g
Komentari