OPG Rakovac maslinova ulja

Ocjena:
Istra

U pitoresknom autentičnom istarskom selu Rakovci, nekoliko kilometara od mjesta Baderna, a koje se nalazi deset kilometara od Poreča, smjestili su se maslinici obitelji Rakovac koji se već godinama prenose iz generacije u generaciju.

U začecima na tim područjima ponajviše se uzgajala vinova loza, dok su masline bile samo skromna kultura koja je uspijevala uz rub vinograda ili uza zid. U to vrijeme glava kuće bio je pradjed Ivan Šerga - Bilin koji je znanje prenosio na potomke. Danas Bilinovu zemlju obrađuju Saša i Vedrana Rakovac, koji su s oduševljenjem i velikom ljubavlju prihvatili sve savjete koji su se godinama čuvali u njihovoj obitelji te tako nastavili tradiciju proizvodnje maslinova ulja.

Proizvode višesortno maslinovo ulje, koje je nastalo kao kombinacija domaćih autohtonih i udomaćenih sorti kao što su istarska bjelica, buža, leccino i pendolino. Ulje spada u ekstra djevičansko maslinovo ulje s 0,15% slobodnih masnih kiselina. Pikantan okus dobiven pravodobnom berbom i preradom, balansiranih je gorčina, mirisa po travi, voću i zelenom plodu maslina te jamči odlična svojstva koje će prepoznati svaki ljubitelj maslinovih ulja.

Posjeduju oko 550 maslina koje na godinu daju oko 300 l maslinova ulja.
U 2017. godini ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini uvršteno je u vodič 500 najboljih maslinovih ulja svijeta Flos Olei 2017.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 52 508 700, +385 98 794 068

Web: www.opg-rakovac.hr

E-mail: info@opg-rakovac.hr

Radno vrijeme: Obilazak moguć uz prethodnu najavu.

Regija: Istra

Adresa: Vidikovac 68; 52 100 Pula

Opis:

OPG Rakovac proizvodi:
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini u staklenoj ambalaži - 0,1 l, 0,25 l, 0,5 l i 1 l
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje Bilini u plastičnoj ambalaži - 1 l, 2 l i 5 l

Proizvodi OPG Rakovac osvojili su mnoge nagrade:

- Maslina 2017. Split:
Zlatna medalja i diploma, Plaketa za najveću ocjenu u panelu za organoleptička svojstva, Plaketa za vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja - Premium, Pehar i plaketa šampion u klasi ekstra djevičanskih maslinovih ulja miješanih sorti, Pehar i plaketa šampion Maslina Split 2017.

- Maslina 2016. Split
Zlatna medalja za ekstra djevičanska maslinova ulja miješanih sorti, Plaketa za top 10 višesortnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Povelja viceprvak u klasi ulja od miješanih sorti maslina Split

- Sv. Elizej 2016. Fažana - zlatna medalja

- Ulika 2016., Medulin - zlatna medalja

- Noćnjak 2016. Bol - zlatna medalja za ambalažu

- Oleum olivarum 2016., Krasnica - srebrna medalja

- Povenjak 2016., Omiš - Viceprvak ekstra djevičanska maslinova ulja

- 8. smotra Agroudruge Fažana, 2012. - zlatna medalja
Komentari