Negri maslinova ulja

Ocjena:
Istra

Naveliko je poznato da Istra nije samo najveći hrvatski poluotok. nego i dio Hrvatske za koji možemo reći da im je Bog dao ne samo savršenu geografsku poziciju i prirodne i kulturno-povijesne ljepote ,nego i zahvalnu i plodnu zemlju, vrijedne i marljive ljude te prekrasne ratarske kulture koje su cijenjene u cijelom svijetu.
Obitelj Negri još je jedna od uspješnih obitelji koja se na ove područje doselila iz dalekoga talijanskog grada Bergama u dalekom 16. stoljeću. Ova obitelj uvelike je utjecala na povijest Istre i Labinštine te se upravo njihov grb nalazi na nekoliko mjesta u gradu Labinu. Taj grb, sačinjen od nekoliko elemenata, venecijanskog lava, lovačkog psa te kraguja kao zaštitnika obitelji koji se nalazi na vrhu stabla masline smještene u sredini grba, govori o višestoljetnoj tradiciji prerade maslinova ulja.
Devedesetih godina prošlog stoljeća počinju s realizacijom projekta revitalizacije objekata i pojedinih poslova kojim se bavila obitelj Negri, a koji se sastoji od nekoliko dijelova i faza realizacije: stancija Negri - smještajni kapaciteti, palača Negri - art i gastrogalerija, maslinici i proizvodnja maslinova ulja. Njihove masline rastu na istočnoj obali Istarskog poluotoka, u općini Raši. Obrađuju se hladnim postupkom te pri punjenju imaju visok stupanj prirodnih antioksidanta koji jamči ljekoviti učinak. Na godinu proizvedu do 4000 litara ekstra djevičanskog maslinova ulja, sorti leccino, pendolino, buža i istarska bjelica.
Na toj prekrasnoj lokaciji svakako ćete uživati u prirodi i učenju o samim maslinicima, sortama te svim radovima vezanim uz preradu maslina koje možete i degustirati u njihovoj gastrogaleriji u Labinu. Ta svojevrsna art galerija objedinjuje posebne doživljaje, umjetnost i povijest te može smjestiti do 50 ljudi.
Maslinovo ulje je prekrasne zelene boje, ujednačene gorčine i pikantnosti, saromama gorkog badema i timijana te osebujnog okusa i mirisa po plodu masline, jabuke i trave.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/219524

Web: www.negri-olive.com

E-mail: info@negri-olive.com

Radno vrijeme:

Regija: Istra

Adresa: Albona, G.Martinuzzi 11, 52220 Labin

Opis:

Prvi pripadnik obitelji Negri, bankar i poslovni čovjek Antonio Negri, doselio se u Labin 1512. godine te još od vremena doseljenja obitelj Negri je uživala privilegije i naklonost mletačkih podestata.
Upravo grb obitelji Negri govori o višestoljetnoj tradiciji prerade maslinova ulja. Sačinjava ga nekoliko elemenata: venecijanski lav, lovački pas te kragulja kao zaštitnik obitelji koji se nalazi na vrhu stabla masline smještene u sredini obiteljskoga grba.
U proizvodnom ciklusu, koji počinje u maslinicima, ništa se ne prepušta slučaju, a problemi se pokušavaju ublažiti dostupnom tehnologijom kao što su sustavi za praćenje i kontrolu štetnika ili sustavi za navodnjavanje i sl.
Selekcionirane sorte daju ulju veličanstvenu zelenu boju, ujednačenu gorčinu i pikantnosti s okusom na gorki badem i timijan te osebujnog mirisa i okusa po plodu masline, jabuke i trave. Na godinu se proizvede do 4000 litara ekstra djevičanskoga maslinova ulja sorti leccino, pendolino, buža, istarska bjelica te cijenom pripada u gornji viši rang.
Upravo taj profinjeni miris i okus najbolja su podloga mediteranskoj kuhinji, a to potvrđuju i visoke nagrade i priznanja na izložbama poput prezentacije kao što su: OLEA udruge maslinara istarske županije NOĆNJAK u središnjoj manifestaciji maslinova ulja Hrvatske, AIPO - Italija, Zadar, Vodnjan, Krasica te stručnih časopisa; MASLINA, AKADEMIJA VINA itd., kao i dugogodišnje uvrštenje u vodič najkvalitetnijih ekstra djevičanskih ulja svijeta FLOS OLEI gdje je naše ulje među šest najbolje ocijenjenih maslinovih ulja iz Hrvatske. Dobitnici smo nagrade Udruge hrvatskih putničkih agencije (UHPA) za najbolju kušaonicu u 2015. godini.
Komentari