Misal

Ocjena:
Istra.

Bijeli, ružićasti, crveni ili crni pjenušac, sasvim suhi, suhi ili slađi, od autohtonih istarskih sorata ili najpoznatijih svjetskih. Deset ih je i svi stižu iz vinarije Misal u Pršurićima kraj Višnjana koju je osnovao dr. Đordano Peršurić, dugogodišnji ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, a danas je uspješno vode kćeri Ana i Katarina.

Puno važnija od broja pjenušaca jest činjenica da su svi jako dobri, proizvedeni klasičnom šampanjskom metodom drugog vrenja u boci. Neki, poput Misal Blanc de blancsa Extra bruta (od chardonnaya) te Misal Prestigea extra bruta od chardonnaya, malvazije i crnog pinota, bez sumnje su među najboljima u Hrvatskoj. Nije nevažno reći da proizvodnja prirodnog pjenušca u Misalu traje najmanje dvije i pol godine jer se kvaliteta ovih vina razvija dugotrajnim sazrijevanjem.

Počeli su 1990. godine sa stotinjak boca, a danas ih pune oko 40.000 na godinu. Jedina su vinarija specijalizirana za proizvodnju pjenušaca u Hrvatskoj, no kod njih se mogu kušati i suho mirno vino od malvazije te desertno odi muškata.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/431 586

Web: www.misal.hr

E-mail: katarina@misal.hr

Radno vrijeme: Najava prema dogovoru.

Regija: Istra

Adresa: Pršurići 5a; 52463 Višnjan, Istra

Opis:

Slijedeći stoljetnu vinogradarsku i vinarsku tradiciju obitelji, devedesetih godina počeli smo s proizvodnjom prirodnih pjenušavih vina u skromnim uvjetima u selu Pršurići, nedaleko od Poreča.

S mnogo ljubavi i želje za uspjehom, prikupljenim znanjima i potrebnim uvjetima, proizvodnja je u početku bila skromna. Sastojala se od svega stotinu boca samo jedne vrste pjenušca. Godinama stvarajući prepoznatljivo ime Misal, danas možemo s ponosom reći kako smo jedni od najvećih proizvođača prirodnih pjenušaca u Hrvatskoj.

Godišnja proizvodnja višestruko se povećala, pa sada proizvodimo i punimo oko 40.000 boca pjenušavog vina na godinu. Trudeći se udovoljiti raznim ukusima i željama, paletu svojih proizvoda obogatili smo s čak osam različitih prirodnih pjenušaca. Paletu čine: Misal Blanc de blancs, Misal Prestige, Misal Blanc de noirs, Misal Millennium, Misal Istra, Misal Noir, Misal Rose i Misal Rouge.
Komentari