Meneghetti ulja

Ocjena:
Istra

Tradicija, odlična prirodna predispozicija te znanje i ljubav prema stvaranju vrhunskih proizvoda nagnali su kreativan tim Meneghetti da se osim proizvodnje vina okušaju i u proizvodnji ulja, koje je postalo nezaobilazan biser vrhunskih specijaliteta.

Maslinici u njihovu vlasništvu obiluju sortama rosulja, bjelica, leccino te buža.
Istarska bjelica predstavlja autohtonu istarsku sortu koja obiluje zlatno-zelenom bojom, prekrasnim mirisom pokošene trave te okusa koji varira između ploda masline, badema te divlje šparoge i radiča.
Ulje leccino je jedno od najrasprostranjenijih u svijetu koji se odlično prilagodio i istarskom podneblju. Ulje je tamnozelene boje, punog okusa, blage gorčine i pikantnosti.

Rosulja ili rošinjola domaća je sorta koja je u južnoj Istri prepoznata kao izvrsna uljarica intenzivnog mirisa s notama srednje zrele rajčice, artičoka, zelene salate i suhog voća.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvodi se od autohtone istarske buže. Ulje je bistro, intenzivno zlatnožute boje i zelena odsjaja, a odlikuju ga uravnoteženost gorčine i pikantnosti te dugotrajnost mirisa i okusa.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/528-800

Web: www.meneghetti.info

E-mail: info@meneghetti.hr

Radno vrijeme:

Regija: Istra

Adresa: Stancija Meneghetti 1; 52 211 Bale

Opis:

Vodeći svjetski vodič maslinovih ulja L’extravergine u izdanju za 2007. godinu proglasio je ekstra djevičansko maslinovo ulje kao najbolje ulje na svijetu u jednoj od najzahtjevnijih kategorija, maslinovih ulja “intenzivno voćnih” aroma.
Komentari