Grbić bučina ulja

Ocjena:
Slavonija.

Na obroncima pitoreskne Požeške kotline, u kojoj prekrasni planinski masivi čuvaju kotlinu od nepredvidivih uvjeta, vrijedni i marljivi ljudi na kvalitetan način iskorištavaju prirodne resurse, stvarajući poljoprivredne kulture utkane u naslijeđe ovoga područja. Upravo na tom području obitelj Grbić danas uzgaja jedno od najpoznatijih bučinih ulja u Hrvatskoj.

Tvrtka Grbić d.o.o. osnovana je 1990. godine, a proizvodnjom bučina ulja počela se baviti 2001. godine. Iako posjeduje oko 250 ha površina, bučino ulje proizvodi na oko 350 ha površine i površine u vlasništvu kooperanata. S površinom od oko 2500 ha opslužuje oko 80 OPG-ova u kooperativnoj proizvodnji i danas je najveći proizvođač bučina ulja u Hrvatskoj. Na godinu proizvede oko 45.000 litara ulja koje se dobiva od visokokvalitetnih sjemenki koje su proizvedene u kontroliranim uvjetima, uz pomoć suvremene tehnologije i prirode. Ulje se dobiva toplim i hladnim prešanjem.

Za proizvodnju prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda tvrtka Grbić d.o.o. posjeduje ekološki certifikat, a bučina ulja posjeduju i HACCP i HALAL certifikat. Za bučino ulje kažu da je pravi eliksir života jer ima vrlo antioksidacijsko djelovanje na organizam. Osim bučina ulja tvrtka Grbić proizvodi i popratne prehrambene proizvode kao što su domaći mlinci, sjemenska pšenica, soja, kukuruz, pir, ječam i zob.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: +385 34 274 644

Web: www.grbic.hr

E-mail: grbic@po.t-com.hr

Radno vrijeme: Posjet moguć uz prethodnu najavu

Regija: Slavonija

Adresa: Mlinska 90; 34 000 Požega

Opis:

Grbić bučina ulja možete pronaći u sljedećim varijacijama:

Premium bučino ulje - 0,50 l, 0,25 l i 0,10 l - nerafinirano bučino ulje premium kvalitete koje nastaje na nižim temperaturama te tako sadrži očuvan prirodan omjer vitamina i minerala, kao i nezasićenih masnih kiselina i fosfora

Bio premium bučino ulje - 0,25 l i 0,10 l - nerafinirano bučino ulje premium kvalitete koje nastaje od sjemenki sorte buče gleisdorf bez ljuske koja se uzgaja na obroncima Papuka u kontroliranim ekološkim uvjetima

Bučino ulje - 0,50 l, 0,25 l - ulje dobiveno od najkvalitetnijih sjemenki uz dodatak suncokretova ulja (60 % bučino i 40 % suncokretovo ulje)

Bučino salatno ulje - 0,50 l - ulje koje sadrži 20% nerafiniranog bučina ulja i 80% suncokretova ulja
Komentari