Eko Petrović bučino ulje

Ocjena:
Međimurje

Ekološka proizvodnja sve je popularnija, osobito zbog toga što su ljudi postali svjesni važnosti zdrave i kvalitetne prehrane. Jedno od najpoznatijih domaćinstva za proizvodnju ekoproizvoda je svakako i OPG Petrović iza kojeg stoji inovativna Andreja Petrović.

OPG je najpoznatiji po proizvodnji bučina ulja, koje se dobiva od sjemenki buče golice proizvedene u ekološkoj proizvodnji, i to postupkom toplog prešanja. Buče uzgajaju na 12 ha vlastitih površina koja zadovoljavaju sva pravila ekološke proizvodnje. Okopavaju ih ručno, a gnoje isključivo organskim gnojivom koje dolazi iz certificiranih ekoloških farmi. Zbog ekološkog certifikata nekolicina njihovih proizvoda nalazi se u specificiranim trgovinama koje su poznate po ponudi zdravih namirnica. Na godinu proizvedu oko 2000 l ulja koje je karakteristično po tamnozelenoj boji sa zagasito crvenim efektom, ugodnog mirisa i orašastog okusa. Zahvaljujući bogatstvu nutritivnih ljekovitih svojstava, smatra se jednim od najcjenjenijih lijekova.

U sklopu svoje ekoproizvodnje proizvode i druge ekoproizvode kao što su bučin namaz, koji je dobio i priznanje za inovativan proizvod na Histria 2015, bučine sjemenke, bučino brašno, pirovo brašno, pirove mekinje i pir u zrnu.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 042/230-960 , 098/1405-945

Web: www.eko-petrovic.hr/eko-petrovic_black/Dobrodosli.html

E-mail: andreja@eko-petrovic.hr

Radno vrijeme: Dolazak moguć uz prethodnu najavu

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Zagrebačka 238; 42 000 Varaždin

Opis:

PROIZVODI:
• Bučino ulje 0,75 l, 0,11 l

NAGRADE:
• Bučino ulje - srebrna medalja za nerafinirano bučino ulje dobiveno na Izložbi bučina ulja sjeverozapadne Hrvatske od 2014. do 2016. godine
Komentari