Cuj vinski podrum i uljara

Ocjena:
Istra

Črna, Buža, Bijelica i Selekcija vrhunska su ekstra djevičanska ulja Cuj, kako se zovu uljara i vinarija obitelji Kraljević iz Farnažina, nedaleko od Umaga.

Tradicija proizvodnje vina i maslinovih ulja u obitelji seže još u 15. stoljeće, a imenom Cuj odali su počast djedu Augustu koji se istarskim dijalektom svima obraćao s "Cuj, cuj da ti rečem".

Ulja i vina Cuj, kao i lokalni kulinarski specijaliteti, mogu se kušati u prekrasnom ambijentu podruma i uljare na njihovu imanju.

Potvrda izvanserijske kvalitete njihovih ulja je i to što su nekoliko godina zaredom uvršteni u Flos Olei, svjetski vodič kroz maslinova ulja koji izdaje slavni talijanski kritičar vina i hrane Marco Oreggia.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 098/219 277

Web: www.cuj.hr

E-mail: info@cuj.hr

Radno vrijeme: PON - SUB; 10.00 do 20.00

Regija: Istra

Adresa: Farnažine 6A; 52470 Umag

Opis:

Brend CUJ temelji se se prvenstveno na višegeneracijskoj obiteljskoj tradiciji proizvodnje maslinovih ulja i vina. Ime CUJ u čast je djedu koji je sadašnje maslinike i vinograde posadio i iznjegovao.

Najnovija tehnologija i ljubav prema ulju i vinu omogućuju enologu i vlasniku Danijelu Kraljeviću da svoje ideje i znanje pretvori u moderne proizvode koje prepoznaju ljubitelji tradicionalnih izvornih okusa autohtonih sorata.

2006. sagrađen je novi podrum i uljara u okolici Umaga i time su stvoreni uvjeti za ozbiljnu proizvodnju.

U istarskom ambijentu podruma koji se nalazi u okolici Umaga (Farnažine bb, Sveta Marija na Krasu) moguće je degustirati vina i maslinova ulja uz vođeni posjet podruma i uljare, dok se uz najavu mogu kušati i lokalne kulinarske delicije uz stručnu edukaciju o vinu i maslinovom ulju.
Komentari