"Oduvijek su me fascinirali spori rast masline, ljepota njezina stabla i darovi koje nam daje nakon mukotrpnog rada. Dok su moji vršnjaci skupljali sličice nogometaša i vozili bicikle, moj je hobi bio što bolje upoznati to lijepo stablo i napraviti maslinovo ulje koje će razveseliti obitelj."
Tako priča Sandi Chiavalon iz Vodnjana čija je obitelj među najpoznatijim hrvatskim proizvođačima ekstra djevičanskih ulja.
Imaju 7 500 svojih maslina i tri kooperanata s još 2000 stabala. Njihovo ulje Ex albis dobiva se miješanjem pet sorti: buže, carbonaze, bianchere, moražole i leccina.
Masline beru i prerađuju po sortama pa ulje kupažiraju kako bi svake godine bilo istog okusa. Odlično pristaje miješanim salatama od povrća, predjelima od mahunarki, juhama od vrganja, jelima od mekušaca, ribi na žaru, mariniranoj tuni, crvenom i bijelome mesu te različitim sirevima.
Može se poslužiti i uz deserte poput sladoleda, moussea od vanilije ili čokoladnih kolača.
Regija: Istra
Adresa: Vladimira Nazora 16; 52215 Vodnjan