Buršić maslinarstvo

Ocjena:
Istra

U idiličnoj simbiozi bijele, sive, crne i crvene zemlje rastu prekrasna stabla maslina pretočena u zlatno-zeleni nektar, ekstra djevičansko maslinovo ulje. Ako k tome dodamo idealan položaj terena, blagu klimu te ljubav i znanje maslina, rezultat je zajamčen. To je formula uspjeha obitelji Buršić, koja godinama proizvodi odlično maslinovo ulje koje ne samo što je zdrav i kvalitetan dodatak prehrani nego i poseban doživljaj za nepce.

U njihovim maslinicima možete pronaći autohtone sorte maslina - istarsku bjelicu, bužu, frantoio, leccino i pendolino. Masline se beru ručno, prerađuje se isti dan hladnim postupkom te se tako prerađeno ulje čuva u inoks bačvama, i to u tamnim prostorijama bez kisika i ostalih mirisa. To je preduvjet za kvalitetu maslinova ulja.

Osim jedinstvenih stabala maslina, posebnu čar imanju Buršić daje i Vila Mariela, koja je idealna za boravak i uživanje u istarskom krajoliku. Savršen spoj šetnji kroz maslinike, odmora u prostranoj kući te vlastita gurmanskog istraživanja u kojem ćete svakako upoznati sve pozitivne strane maslinova ulja idealno je rješenje za bijeg od svakodnevice.

Zanimljivo je koliko su članovi obitelji Buršić predani proizvodnji maslinova ulja gdje na zanimljiv i nadasve poučan način spajaju suvremeno i autohtono.
Obitelj Buršić za svoje ulje kaže da je to spoj tradicije, kulture i igre istodobno, koji će vam dočarati istinski duh Istre i stvoriti u vama posebne doživljaje.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/774-102

Web: www.bursic.net

E-mail: info@bursic.net

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu.

Regija: Istra

Adresa: Nova Vas 102; 52 474 Brtonigla

Opis:

PROIZVODI:

-De Kleva – Ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno od pet vrsta maslina: istarske bjelice, buže, frantoia, leccina i pendolina. Ističe se prozirnom zlatno-žutom bojom, s jasno izraženim odsjajem zelenkastih nijansi, mirisom po plodu zelene masline, upravo pokošene trave i zelenog badema. U ustima ima blago viskozan i skladan okus obogaćen aromatičnim notama ružmarina i bazilika. Skladno pikantan i gorak.

-Buža – Ekstra djevičansko maslinovo ulje, bistre, zeleno-žute boje, s istaknutim zelenim tonovima. Jakog i kompleksnog mirisa te umjerene gorčine i pikantnosti.

-Istarska bjelica – Bistro ekstra djevičansko maslinovo ulje, intenzivne zlatno-žute boje, snažna i složena okusa, izrazite gorčine i pikantnosti.

-Leccino – Ekstra djevičansko maslinovo ulje, bistre zelene boje, snažnog mirisa po plodu masline, cikorije i svježe pokošene trave. Skladna je okusa, s blagom notom gorčine i pikantnosti.

-Pendolino – Ekstra djevičansko maslinovo ulje zlatno-žute boje s mirisom masline, svježe pokošene djeteline, artičoke i delikatnim mirisom badema. U njemu se ističe pikantnost s nježnom notom gorčine, ostavljajući u ustima okus svježine.

-Bova – Ekstra djevičansko maslinovo ulje karakteristično po srednjim intenzitetom arome ploda masline, zelenog lišća i trave, zatim blagim mirisom po rajčici i aromatičnom bilju te naposljetku laganim notama jabuke i drugog zrelog voća. Okus je okarakteriziran gorčinom srednjeg do jakog intenziteta, popraćenom umjerenom pikantnosti te blagom slatkoćom.

NAGRADE:

-2017. godina Fles Oil
-2016. godina - Noćnjak - zlatna medalja za kvalitetu - De Kleva i Istarska bjelica
-2014 godina - Gran Menzione na Sol D’oro Verona
-2014. godina - Olive Oil Competition, zlato za maslinovo ulje Dekleva
Komentari