Basiaco maslinova ulja

Ocjena:
Istra

Uljara Basiaco osnovana je 1996. godine u Bujama gdje na 23 hektara zemlje uzgaja mnoge ratarske kulture, između ostalog i masline koje su raspoređene na 6 hektara na nsdmorskoj visini od 100 do 200 metara.
Od plodova oko 1900 stabala maslina autohtonih i uvoznih sorti na godinu se proizvede oko 29 hektolitara ekstra djevičanskog maslinova ulja.

U uljari proizvode poznate brendove maslinova ulja Gocce D'Oro, Capsula Rossa i izvrsno Capsula Oro. Karakterizira ga predivna intenzivna, bistra zlatno-žuta boja s nježnim zelenim tonovima. Jasne je i složene arome obogaćene su biljnim notama artičoke, cikorije i čička, u kombinaciji s naznakama badema, cimeta i crnog papra. Ulje je po mirisu intenzivno i složeno, s odlikama elegantnih biljnih i voćnih tonaliteta. Lijepog je i intenzivnog okusa s aromatičnom notom mente i ružmarina.
Prisutne su oporost i upečatljiva gorčina.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 052/773 405

E-mail: fbasiaco@gmail.com

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu

Regija: Istra

Adresa: A. Manzoni 15; 52460 Buje

Opis:

Osnovao ju je Franco Basiaco 1996. godine u Bujama , a raspolaže s 6 hektara maslinika.

Gocce d'oro (Zlatne kapljice) je izvrsno bistro ulje koje odlikuje lijepa intenzivna žuto-zlatna boja s toplim zelenim nijansama. Ulje je profinjena okusa, s odlikama tonova svježeg povrća te odlučnih balzamskih obilježja mente i žalfije (kadulje).

Prisutna je odmjerena i intenzivna pikantna gorčina, koja na kraju prerasta u slatki badem. Izvrsno se sljubljuje s vrtnim radičem na žaru, mariniranom tunom, sa salatama od mahunarki, juhama od povrća, jelima s vrganjima, ljuskarima u umaku, crvenim mesom u tartaru te s odležanim sirevima.
Komentari