Agroprom Patrčević

Ocjena:
Međimurje

Kontinentalna Hrvatska nije poznata samo po prekrasnoj prirodi, bogatoj kulturno-povijesnoj baštini nego i po odličnoj gastronomskoj ponudi koja pruža jedinstven doživljaj. Da bi potpuno razmazili vaše nepce, vrhunski kuhari dodaju svoje male tajne, a jedna od njih je i bučino ulje, koje se našlo u mnogim vrhunskim kuhinjama, ali i u kuhinjama našeg doma.

Agroprom Patrčević osnovan je 1996. godine za sušenje koštica, a 2002. godine doregistrirali su poduzeće za usluge proizvodnje sirovih ulja i masti, u kojem do danas pokazuju zavidno znanje na području uzgoja bundeva i proizvodnje odličnog bučina ulja.

Bučino ulje proizvode od sorte bundeva čije sjemenke nemaju ljuske. One sadrže 48–52% ulja te su najpogodnije za proizvodnju. Ulje proizvode hladnim i toplim prešanjem. Najkvalitetnije je ono dobiveno hladnim prešanjem. Ulje je zeleno i velike gustoće te specifičnog okusa. Svježe ulje sadrži više od 60% nezasićenih masnih kiselina te obiluje mnogim vitaminima i mineralima. Takvo ulje najviše se koristi u svrhu liječenja mnogih bolesti.

Zagrijavanjem ulja gube se njegova ljekovita svojstva te se takvo ulje više koristi u prehrambene svrhe. Zbog hranjivih, ali i ljekovitih svojstava, svrstavamo ga u delikatesna ulja.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 042/714-164; 098/1878-232

Web: www.uljara-patrcevic.hr

E-mail: uljara.patrcevic@vz.t-com.hr

Radno vrijeme: Uz prethodnu najavu

Regija: Središnja Hrvatska

Adresa: Braće Radića 74, Strmec Podravski 42 206 Petrijanec

Opis:

Agroprom Patrčević osnovan je 1996. godine za sušenje koštica, a od 2002. godine izvrešena je doregistracija za usluge proizvodnje sirovih ulja i masti - ulja od koštica bundeva. Uslugu prerade bučinih koštica vršimo na najsuvremenijoj opremi i uz najnovije metode obrade koje su na raspolaganju svim zainteresiranima. Kvalitetu usluga Agroprom Patrčević jamči svojim stručnim osobljem s bogatim znanjem i višegodišnjim iskustvom na području uzgoja bundeva i prerade bundevskih koštica u bučino ulje.

PROIZVODI:
• Bučino ulje (toplo i hladno prešano), 0,10 l, 0,25 l, 0,50 l, 0,75 l, 0,1 l

Proizvode možete kupiti i u rinfuzi.
Komentari