Mandarine u sezonskoj gourmet ponudi

Svaka je namirnica najvrjednija upravo na vrhuncu svoje sezone. U to vrijeme najbogatija je nutrijentima i upravo zato je važno birati jela pripremljena od sezonskih namirnica koje dolaze s domaćeg podneblja. Kako bi uživali u najslasnijim namirnicama u pravo vrijeme, bitno je znati koji plodovi kada dozrijevaju. Zatim na našim stranicama potražite jela u kojima su ih vrsni chefovi ukomponirali na najbolje načine i ne propustite uživati u njima.

Autor fotografije: Thinkstock

Dok je ljeto bilo rezervirano za cijelo bogatstvo povrća i voća poput malina, kupina, jagoda, borovnica, kraj ljeta na najbolji način zaključuje slatki kukuruz koji je bogat vitaminom C, a najslađe ga je grickati svježeg s roštilja pod zvjezdanim nebom. Da ljetnu idilu savršeno nadopunjuju svježi jesenski plodovi, pravi dokaz su različite vrste tikvi i korjenasti plodovi poput krumpira i mrkve.

Mnogi Gourmet365 restorani, naročito oni u kontinentalnoj Hrvatskoj, sada nude bučnice, tople juhe od buče ili juhe s mahunarkama, a češća su i slasna mesna pečenja. Također, sezonski su kolači od šljive, kestena, oraha i lješnjaka.

Upravo sada ne treba propustiti još jednu vrhunsku hrvatsku namirnicu - neretvansku mandarinu.  Mandarine su najbolji saveznici imuniteta, a svojim slatko - kiselkastim okusima vesele nepce. Osim u izvornom obliku, odlične su u desertima poput voćnih salata, biskvitnih kolačića ili u kombinaciji s čokoladom.

Što su sve ove sezone pripremili chefovi najboljih domaćih restorana provjerite na našim stranicama dnevnih menija.

U slast!


Komentari