Creme de la creme – JRE s hrvatskom adresom

Elitna europska udruga Jeunes Restarateurs d'Europe ili u prijevodu Mladi restorateri Europe, svoj ured u Hrvatskoj ustrojili su prije godinu i pol dana i otada se svakodnevno i aktivno radi na promociji i brendiranju, te edukaciji i povezivanju s partnerima koji dijele iste vrijednosti.

Autor fotografije: PR foto, izvor: JRE

Udruga JRE okuplja više 340 restorana, odnosno chefova članova udruge, a 160 među njima nosi Michelinove zvjezdice. Osnovala ju je Nicole Seitz Voditeljica komunikacija u poznatoj francuskoj kući Grand Marnier, 1974. godine. Prema prvotnoj ideji udruge je imala za cilj okupiti obitelji kuhara i ugostitelja, ali s vremenom ona prerasta u ozbiljnu organizaciju renomiranih kuhara koji su udrugom željeli unaprijediti kulinarsku profesiju, standarde gastronomije, pomoći mladim chefovima razmjenom znanja te jačati duh solidarnosti i prijateljstva.

Postavljajući visoke standarde kvalitete, udruga s vremenom prerasta u respektabilni vodič za elitne restorane, hotele i proizvođače Europe. Uz neprestanu komunikaciju s kulinarskom i restoranskom scenom, udruga  često organizira brojne edukacije, seminare i simpozije s ciljem razmjene znanja i predstavljanja najnovijih trendova u gastronomiji, također pomaže kuharima i restoranima u umrežavanju, zapošaljavanju i promociji.

Hrvatski JRE za sada se ponosi s 14 odabranih restorana među kojima je restoran Monte iz Rovinja, prvi hrvatski restoran nositelj Michelinove zvjezdice, zatim istarski restorani San Rocco iz Brtonigle, Zigante iz Livada, Pergola iz Zambratije, Marina iz Novigrada, restoran Badi iz Umaga, iz regije Kvarner restoran Draga di Lovrana iz Lovrana te Plavi Podrum i Bevanda iz Opatije. Elitno društvo upotpunjuju  hotel i restoran Boškinac iz Novalje, restoran Pelegrini iz Šibenika, restoran Foša iz Zadra, restoran 360 iz Dubrovnika  te zagrebački restoran Dubravkin put

Hrvatski JRE uključen je aktivno u popularizaciju hrvatskog kulinarstva i razvoj gastronomske ponude. U sklopu internacionalnog sastanka chefova - predsjednika JRE-a iz 16 europskih zemalja, koji se održava u Šibeniku od 08. do 09. svibnja,  Hrvatska će se gastronomija predstaviti značajnim i probranim imenima europske kulinarske scene.


ČLANOVI UDRUGE JRE HRVATSKA:

 

1.       Monte  - Montalbano 75, 52210 Rovinj (MICHELIN *)

2.       San Rocco - San Rocco Hotel, Srednja ulica 2, 52474 Brtonigla

3.       Marina  - Sv. Antona 38, 52466 Novigrad

4.       Zigante  - Livade 7, 52427 Livade

5.       Pergola  - Sunčana 2, 52475 Zambratija

6.       Badi – Umaška 12, 52 470 Umag

7.       Plavi podrum - Obala Frana Supila 5, 51410, Opatija

8.       Draga di Lovrana - Cesta za Lovransku Dragu 1, 51415, Lovran

9.       Bevanda – Zert 8, 51 410 Opatija

10.   Dubravkin Put  - Dubravkin put 2, 10 000 Zagreb

11.   Pelegrini - Ul Jurja Dalmatinca 1, 22000, Šibenik

12.   Foša - Ul. kralja Dmitra Zvonimira 2, 23420, Zadar

13.   Restoran 360 – Svetog Dominika bb, 20 000 Dubrovnik

14.   Boškinac – Škopaljska ulica 220, 53 291, Novalja, otok Pag

Komentari