Zagrebački Advent ljepotom i sadržajem osvaja srca

Ovo će biti najbolji advent do sada! I zagrebački restorani spremni čekaju goste...

Autor fotografije: Shutterstock

Zagrebačka adventska čarolija je spremna. Ulice grada mjesec su se dana kitile kako bi 30. studenog počela prava božićna priča za sve uzraste. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u središtu Zagreba.Bogat sadržaj na brojnim gradskim lokacijama nadahnut je baletom Orašar, ekologijom i kulturom.


Ako je vaš odabir za adventska putovanja Zagreb, imajte na umu da vam on ove godine nudi najbolje što Zagreb ima u turizmu, ugostiteljstvu i kulturi te da se i ove godine očekuje rast posjećenosti grada u to vrijeme, a postavljene su i posebne premosnice za lakše kretanje osoba s invaliditetom.


Ako putujete s djecom, znajte da će i oni istinski uživati... Pjevat će se, gradom će šetati Djed Božićnjak, mogu uživati u veselom božićnom tramvaju, na klizalištu... Prije četiri godine u prosincu Advent u Zagrebu proglašen je najboljim u Europi, a zatim je tu titulu obranio još dva puta za redom. Iako se Zagreb ove godine ne natječe, jedno je sigurno. Ovo će biti najbolji advent do sada!

Provjerili smo kakva će biti ponuda zagrebačkih restorana u centru grada.


Bistro Fotić nalazi se nekoliko minuta od Trga bana Jelačića, u blizini Zrinjevca. Svakodnevno nudi jela od mesa i ribe, tjestenine, fina variva i juhice, salate i palačinke, kolače te raznoliku ponudu pizza s mozzarellom i svježim sastojcima. Uvijek vodimo brigu da nam je sve svježe, domaće i sezonsko.

U prosincu obavezno uvodimo sarme, krvavice, bakalar... Naši gosti neće biti razočarani ponudom. Imamo stalnu i a la carte ponudu tako da vjerujemo da će svi uživati u ukusnom blagdanskom meniju kod nas - kažu u restoranu Fotić.

Bistro Fotić. Photo: Borna Filić/PIXSELL

Na zagrebačkoj Opatovini, turističkoj meki i omiljenom nalazištu ljubitelja kvalitetnog piva (jedini zagrebački i hrvatski craft street), smjestilo se i ugodno, ciglenim svodom okrunjeno mjesto nazvano Lanterna na Dolcu. U svojoj ponudi ima tradicionalna zagrebačka jela po pristupačnim cijenama i u ugodnoj obiteljsku atmosferi.

Imamo prave zagrebačke specijalitete i ponudu smo prilagodili sezoni. Imamo buncek, carsko meso, krvavice, sarme... sve domaće i friško. Uvijek su u ponudi naše štrukle, naš zaštitni znak - kažu nam u Lanterni na Dolcu.

Lanterna na Dolcu. Photo: Jurica Galoić/PIXSELL

Slična je situacija i u restoranu Otto & Frank u Tkalčićevoj. S obzirom na lokaciju u blizini Dolca, centralne gradske tržnice, ponuda jela bazira se na svježim namirnicama svakodnevno dopremljenim s najopskrbljenije lokacije metropole. Najjača je ipak ponuda burgera, od kojih treba izdvojiti klasični, ali i janjeći koji je spravljen za prave sladokusce.

Otto & Frank. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Imamo i sarme, krvavice i brojne druge domaće specijalitete... Želimo da naši gosti iz od nas izađu sretni i zadovoljni... - kažu u Otto & Franku.

Komentari