Zagreb u siječnju postaje skijaška meka

Skijaške utrke Snježna kraljica (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, koje se organiziraju od 2005. godine, održavaju se od 4. do 7. siječnja 2020. godine. Ove godine se očekuje dolazak oko 200 najboljih slalomašica i slalomaša iz 25 zemalja.

Autor fotografije: Shutterstock

Kada idu na svoje omiljeno vikend izletište, Zagrepčani kažu "Idemo na Sljeme". Pritom se misli na odlazak na Medvednicu jer je Sljeme samo ime njezinog vrha. Rijetko koja metropola ima planinu s kojom živi. Ima preko 50 planinarskih staza, brojne planinarske domove koji vikendom vrve izletnicima. Dok grad još živi u blagdanskom ozračju, Sljeme će ugostiti neke od najboljih skijaša današnjice kojima je Snow Queen Trophy visoko na ljestvici omiljenih skijaških utrka FIS Svjetskog skupa. Skijaške utrke Snježna kraljica (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, koje se organiziraju od 2005. godine, održavaju se od 4. do 7. siječnja 2020. godine. Očekuje se dolazak oko 200 najboljih slalomašica i slalomaša iz 25 zemalja. Sljeme će po četrnaesti put tako ugostiti žensku, a jedanaesti put mušku utrku Audi FIS Svjetskog kupa. A osim vrhunskog događaja svjetskih razmjera, ako ste u posjeti Zagrebu, znajte da vam on i s gastronomske strane uistinu ima što ponuditi. Hoćete li internacionalnu kuhinju, dalmatinsku, pravu zagrebačku, ma sve što poželite pronaći ćete u Zagrebu. Zato gastroljupci, krenite u pohode po restoranima. Nezahvalno je izdvajati najbolje pa ćemo vam dati samo nekoliko prijedloga što Zagreb nudi.

Photo: Shutterstock

Time Restaurant & Bar je asian fusion restoran u srcu Zagreba koji se nalazi na uglu Petrinjske i Amruševe ulice. Svojim "industrial meets New York" dizajnom, impresivnim pet metara visokim stropom i dugim šankom postao je hit mjesto u Zagrebu. Meni se vrti najviše oko vrhunskog sushija koji se radi u otvorenom sushi baru, ali ima i mnogih drugih azijskih jela iz Japana, Tajlanda, Kine i Indije, često s europskim utjecajima.

Tu je i Takenoko na uglu Gundulićeve i Masarykove. Od interijera inspiriranog svjetskim metropolama, sjajne atmosfere, preko iznimne usluge pa sve do pažljivo biranih vina i maštovite prezentacije jela, Takenoko je i danas "fine dining". Svoju je slavu ponajviše stekao sjajnim jelima od sirove ribe.

Ako želite doživjeti dašak Dalmacije u srcu Zagreba, tu je restoran Ribice i tri točkice, smješten na pet minuta šetnje od središta metropole. Atmosfera je ugodna, uz zvuke dalmatinskog melosa, jednostavno i šareno posloženih stolova, sve djeluje ležerno i razigrano. Ponuda je bogata s obzirom na to da smo u središtu Hrvatske. Na meniju je doista velik izbor specijaliteta iz i oko mora, od maslina, mariniranih inćuna, paštete i pršuta od tune sve do raznih carpaccia i salata s kozicama i hobotnicom.

- Cijeli interijer nam je uređen u stilu Dalmacije. Ponuda nam je raznovrsna, a specijaliteti kuće su nam škampi i školjke na buzaru, gulaš od sipe i lignji uz palentu, pašticada od tune, bakalar - kažu nam u restoranu.

A poželite li pak pravi zagrebački ručak, svakako preporučujemo Šestinski lagvić.

Zavojita cesta, od centra grada do prvih obronaka Medvednice, za nekih desetak minuta vožnje vas dovodi do Šestinskog Lagvića i pogleda na prekrasan Zagreb. Već sam ulazak u restoran probudit će gurmana u vama kojem se nameće pitanje "Što su jeli naši stari ?“. Ondje ćete pojesti sve domaće i fino. Razna jela s ražnja i žara, rižota i fuže, štrukle, ali i slavonski kulen i dalmatinski pršut.

- Kod nas je sve svježe i domaće pa nam se ljudi uvijek radu vraćaju - kažu nam u Šestinskom lagviću.

Komentari