„Hrvatska 365 Gourmet“ radionice u Dubrovniku i Varaždinu

Edukacijske radionice na temu gastro i eno turističkog proizvoda „Hrvatska 365 Gourmet“ u sklopu istoimenog projekta u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom nastavljaju sa svojim aktivnostima.

Autor fotografije: Ivo Biočina

Prva radionica održat se danas, u ponedjeljak 19. studenoga 2018. u Hotelu Kompas u Dubrovniku, a druga u utorak 20. studenoga 2018. u Hotelu Turist u Varaždinu. Radionice će pružiti vrhunski edukativan sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, uključujući marketing, a namijenjene su prvenstveno chefovima.

PROGRAM RADIONICE U DUBROVNIKU

8.30 - 9.00 sati                 Registracija uzvanika (ispred dvorane)

                                            *Prilikom registracije uzvanici će dobiti slušalice za prijevod

9.00 - 10.00 sati            Predavanje na temu Plodovi mora, alge i njihovo sljubljivanje - Gragnano’s calamarata

                                            predavač: chef Giuseppe Mancino, 2 Michelin*, restoran Il picollo principe,

                                            Viareggio

10.05 - 10.50 sati            Predavanje na temu La Capinera kao bogatstvo sicilijanske kuhinje

                                        obnovljene inteligentnom i inovativnom kreativnošću - Ravioli od svježe

                                        tjestenine s plodovima mora i juhom od školjaka

                                         predavač: chef Pietro D'Agostino, 1 Michelin*, restoran La Capinera, Taormina

10.55 - 11.40 sati            Predavanje na temu Impresivan desert za prekrasne uspomene -

                                       Čokoladna juha s listićima od lješnjaka

                                        predavač: chef Bruno Pastorelli, chef slastičar Assiette Champenoise, Reims

11.40 - 11.55 sati            Pauza za kavu

11.55 - 12.40 sati            Predavanje na temu Sommellerie: prijenos kroz osjetila za zadovoljstvo gosta

                                            predavač: Maurizio Dante Filippi, Sala della Comitissa, vinski bar, Baschi

12.45 - 13.30 sati            Predavanje na temu Poslovni razvoj: Umjetnost stvaranja novog prihoda

                                            predavač: Gabriel Vasquez, izvršni MBA i magistar marketinga i upravljanja

                                            prodajom BA Culinary Arts

13.30 - 14.00                    Tasting s potpisom Michelinovih chefova


PROGRAM RADIONICE U VARAŽDINU

8.30 - 9.00 sati                 Registracija uzvanika (ispred dvorane)

                                            *Prilikom registracije uzvanici će dobiti slušalice za prijevod

9.00 - 10.00 sati               Predavanje na temu Plodovi mora, alge i njihovo sljubljivanje- Pečeni ulov dana

                                           predavač: chef GIUSEPPE MANCINO, 2 Michelin*, restoran Il picollo principe,

                                            Viareggio

10.05 - 10.50 sati            Predavanje na temu La Capinera kao bogatstvo sicilijanske kuhinje

                                            obnovljene inteligentnom i inovativnom kreativnošću - Svježi zubatac s

                                            artičokama i komoračem

                                            predavač: chef Pietro D'Agostino, 1 Michelin*, restoran La Capinera, Taormina

10.55 - 11.40 sati           Predavanje na temu Impresivan desert za prekrasne uspomene - Minut čokoladni tart

                                            predavač: chef Bruno Pastorelli, chef slastičar Assiette Champenoise, Reims

11.40 - 11.55 sati            Pauza za kavu

11.55 - 12.40 sati            Predavanje na temu Sommellerie: prijenos kroz osjetila za zadovoljstvo gosta

                                            predavač: Maurizio Dante Filippi, Sala della Comitissa, vinski bar, Baschi

12.45 - 13.30 sati            Predavanje na temu Strategija cijena, e-ugled povezan s kulturnom baštinom

                                            predavač: Gabriel Vasquez, izvršni MBA i magistar marketinga i upravljanja

                                            prodajom BA Culinary Arts

13.30 - 14.00                    Tasting s potpisom Michelinovih chefova



Photo: David Ružić
Komentari