Waves & Denim Bar

Street food
Sandra Bartulović, Ljiljana Pranjić
Cjenovni rang:

U strogom centru metropole, u Mesničkoj 6, niti jednu tramvajsku stanicu udaljen od Trga bana Jelačića, smjestio se malen, ali osebujan bistro Waves by Denim. Zajahati valove gastro užitaka nije nimalo teško, pogotovo kad nakon par trenutaka shvatite koja je misao vodilja pokrenula ovo mjesto. Naime, želite li se najesti kao kod vlastite bake s notom modernog i pritom ukusno dizajnirano - ovdje će vam se definitivno svidjeti.

Dirigentsku palicu ovog lokala u kojem se štuje originalna tradicionalna hrvatska kuhinja s naglaskom na najsvježijim mogućim namirnicama, drži karizmatična stroga šefica Sandra Bartulović koja je, nakon godina provedenih u Nizozemskoj, u ovu avanturu krenula 2015. godine. Ugodan interijer i njegov dizajnerski štih nekako vas umiruju od prvog trena kad ste sjeli, a onda kreće ono zanimljivo.

Kako ne bi sve bilo na plećima jedne žene, tu je i druga, chef kuhinje Ljiljana Pranjić, s međunarodnim i domaćim iskustvom, a njezin odnos prema gostima je upravo ono što nedostaje Zagrebu. Naime, kad pogledate što se nudi na dnevnoj bazi, ako imate bilo kakvih problema s narudžbom, veličinom obroka ili namirnicom koja vam nije po volji – samo se obratite chefici kroz prozor od kuhinje kroz koji dolazi hrana. Dakle, nešto između diplomatske večere i bakine kuhinje.

Na meniju se nalazi svježa sezonska hrana, a nit vodilja su hrvatska tradicionalna jela u modernom izričaju. Meniji su na tjednoj bazi, a počinje se s ponudom – doručaka! Za ručak birate između dva jela dana, ili naručite nešto u dogovoru s cheficom a la carte. Velik broj tjestenina i rižota tjera vas na razmišljanje, ali uvijek slobodno naručite neki klasik. Pohani punjeni ćevapi to definitivno nisu, pa ako imate otvoren pogled i ljubitelj ste miješanog mesa, sira i vrganja – uživat ćete sto posto! Za preporučiti je i tjestenina s vrganjima, ali nikad ne znate što će chefica Ljiljana toga jutra donijeti s placa.
Jedno je sigurno, palačinke s heljdinim brašnom su san snova, sa starinskim štihom, mekane, ne premasne, a nestaju u jednom zalogaju. Potvrđeno na djetetu od 11 godina – dok smo mi poslikali jedan tanjur, palačinke su nestale.

Birana vina krase kvalitetnu listu, sve je mirno, čisto i baš nekako odmjereno, familijarno i blisko – idealno za proslave rođendana, momačkih i djevojačkih večeri. Lijepo mjesto za otmjen i brz obrok, ali i puno više. Možda vas baš vrati u mladost mirisima bakine kuhinje ...

Autor fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL;

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 01/4833-380

Web: wavesdenimbar.com/restoran-zagreb/

E-mail: info@wavesdenimbar.com

Radno vrijeme: 8.00 do 23.00 H

Regija: Grad Zagreb

Adresa: Mesnička ulica 6; 10 000 Zagreb

Broj mjesta: 30

Cjenovni rang: do 100kn

Opis restorana:

U Waves Denim Baru meni je sastavljen od svježih namirnica s obližnje tržnice Dolac. Ponuda se izmjenjuje  ovisno o ponudi namirnica, ali i trenutačnoj inspiraciji glavnoga kuhara. 
U Wavesu možete pojesti tuna burger s aioli umakom, beef tortillu s povrćem, egg sendvič s hrskavom slaninom, razne juhe i gazpacha, ali uvijek i nekoliko predjela u talijanskom stilu poput bruschetta te raznih glavnih jela, uključujući i wok. 
Restoran nudi velik izbor vina na čaše te rakija kojima uz slastice možete zaokružiti izvrstan obrok. Ugodan ambijent ovog restorana upotpunjuje i živa glazba.
U sklopu Wavesa postoji i mali gift shop u kojem se mogu pronaći domaći hrvatski autohtoni proizvodi poput maslinova ulja, narancina, domaćih rakija i sireva.
Sezonski menu
Komentari