Taverna

Mediteranska
Valentina Verunica, Snježana Batur
Cjenovni rang:

Brudet od sipe iz snova rade u Taverni Diklo kraj Zadra.
Sipa je sipa, njoj se nema što dodati ili oduzeti, ali šug je super. Svaki se sastojak osjeti, a nijednog nema previše. I naprosto vapi za čašom finog vina.

Na vinskoj karti su 22 domaća vina, a s izuzetkom dva dobra pošipa novijih vinarija, ideja je očito bila ponuditi vina koja poznaje svaki gost, pa čak i stranac. Piva nude dva, domaće i uvozno. I ista je cijena za točeno pivo i ono u boci.

Ponuda hrane je red hladnog, red toplog jela, red ribe, red glavonožaca, red rakova, pa školjke.
Slijede red tjestenine, red rižota i red bijelog, red crvenog mesa među kojim su i neizostavni pljeskavica te miješano meso. Zanimljivo je da ramstek i teleća jetrica imaju istu cijenu.
Dobar je detalj što palačinke pripremaju i za van. Tako su, barem, zapakirali jednom gostu.

Taverna je već desetljećima popularno okupljalište poznatih iz zadarskog gospodarstva te javnog života, kao i svih koji žele uz bistro more i prekrasnu plažu i na tanjuru osjetiti duh Mediterana.

Stari dio uređen je tradicionalno, u kamenu, a novi je moderan, s terasom gotovo na samoj obali. Od mora je dijeli samo usko parkiralište i s nje puca divan pogled na Zadarski kanal i otok Ugljan.

autor fotografija: Dino Stanin/PIXSELL

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 023/331 035

Web: www.facebook.com/Restoran-Taverna

E-mail: taverna1979@gmail.com

Radno vrijeme: PONEDJELJAK - NEDJELJA 11:00 -23:00 h

Regija: Dalmacija-Zadar

Adresa: Krešimirova obala 52; 23000 Zadar

Broj mjesta: 120

Cjenovni rang: 100-200kn

Opis restorana:

Prekrasna mala konoba s dugogodišnjom tradicijom smještena na samoj rivi u zadarskom Diklu.
Nudi velik izbor svježe ribe i drugih morskih delicija na izdašnim morskim platama koje hvale brojni gosti. Zbog velikog interesa, stol na terasi bolje je prethodno rezervirati.

Nagrade i priznanja:

Posebno priznanje "Nasmješeno sunce" za izniman dopinos po izboru Turističke zajednice Zadar, 2006.
Komentari