Kadena

Mediteranska
Nikola Eterović
Cjenovni rang:

Hram vina i mediteranskog fine dininga, s pogledom na veliko plavetnilo i otoke na kojima se marljivo pune boce koje šalju poruku o perjanicama hrvatskog umijeća, vrijedi svake pozornosti. Tanjur koji će donijeti ispred vas uvijek će biti protkan domoljubnim pristupom namirnicama kojima se kuhar igra poput umjetnika što poznaje pravila igre forme, ali i sadržaja. Bez obzira koje jelo naručili, u Kadeni ćete rijetko kad dobiti isti tanjur dva puta.

Najbolje što možete učiniti je prepustiti se maestru i dopustiti neka vas vodi notama degustacijskih malih jela. Sačuvajte i nešto vremena za razgovor sa sommelierom koji će vam sa zadovoljstvom dopustiti da ga navedete na pravi put i odabrati nešto prema vašim preferencijama između četristotinjak etiketa. Veliki broj vrhunskih vina može se naručiti na čaše, a dio restorana čini i lounge bar u kojemu se održavaju vođene vinske degustacije.

Sinestezija slike, okusa i mirisa u Kadeni je poput slagalice kojoj ništa ne nedostaje, a gosti se uporno vraćaju po novu porciju koja će utažiti njihovu znatiželju. Jelovnik se poput dalmatinske klape otkriva couvertom - paštetom od tune s viškim kaparima i na suncu sušenim rajčicama gdje zrnca cvijeta soli i crvenog papra pucketaju pod zubima potičući okuse na male eksplozije užitka. Domaću tjesteninu punjenu raguom od boškarina oplakuje rumeni umak od cikle i nježnog sira iz mišine, nakon koje je savršeno logično izgubiti se u zelenoj velutati što grli poput svile i škampima koji podsjećaju da je samo jedan Jadran. Ni najjednostavnije jelo u Kadeni nije ništa već viđeno ili obično. Filet kovača s tikvicama i šalšom od sušenih rajčica i krumpirom, sonet je od četiri dijela od kojih je svaki besprijekorno čistih okusa. Za sretan put tu je čokoladna tortica s belgijskom čokoladom koja još dugo ostaje u sjećanju nakon odlaska s osmijehom na licu i obećanja o povratku.

-- Vaš Gourmet 365

Kontakt broj: 091/522-6685; 021/389-400

Web: www.restorankadena.com/

E-mail: info@restorankadena.com

Radno vrijeme: PON-NED: 12:00 - 24:00

Regija: Dalmacija-Split

Adresa: Ivana pl. Zajca 4, 21000 Split

Broj mjesta: 185

Cjenovni rang: 200-300kn

Opis restorana:

Restoran Kadena smjestio se na Zenti ponad lučice i plaže. S terase restorana pruža se pogled na Brač, Šoltu i Hvar, a gosti ne ostaju uskraćeni za taj pogled niti zimi, jer ih od njega dijeli samo staklena stijenka. U ekskluzivno uređenoj sali restorana cijeli je jedan zid ukrašen bocama, a to je ujedno i izložbeni prostor preko 400 kvalitetnih i vrhunskih vina koje gostima prezentira sommelier Damir Slavaković. Veliki broj vrhunskih vina može se naručiti na čaše, a dio restorana čini i lounge bar u kome se često održavaju vodene vinske degustacije. Osnovne odrednice kuhinje su kreativnost i sofisticirana priprema vrhunskih namirnica, a riblje i mesne delicije mogu se uz pojedinačne narudžbe kušati u većem broju slijedova kroz degustacijske menije.

Nagrade i priznanja:

Preporuka Michelin vodič 2018.
Sezonski menu
Komentari